Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики

 

 

                                                                                                114

 

                                                                                           19         червня           19    

  

                                                                   вул. М.Грушевського, 5,

                                                                            кулуари, 3-й поверх

                                                                               о 12 год. 00 хв.

 

 

                                                  

           Головує:   Голова Комітету СЮМАР В.П.

 

Присутні народні депутати України: ЧЕРВАКОВА О.В.,     СТЕЦЕНКО Д.О., ОПАНАСЕНКО О.В., СЕВРЮКОВ В.В., СОЧКА О.О., БЕНДЮЖЕНКО Ф.В., ШВЕРК Г.А.

 

Відсутні народні депутати України:   АБДУЛЛІН О.Р., КОНДРАТЮК О.К., ОНУФРИК Б.С., ВИСОЦЬКИЙ С.В., ПАВЛЕНКО Ю.О.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату Комітету Л.Блищик, І.Гриценко, С.Самойленко, П.Селецький.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ    

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» щодо опублікування офіційних документів органів державної влади та органів місцевого самоврядування (реєстр. № 10241 від 23.04.2019 р., внесений народним депутатом України С.Шаховим).

2. Про звернення першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення О. Герасим’юк з проханням надати роз’яснення чинного законодавства України у зв’язку зі звільненням голови Національної ради Ю. Артеменка та призначенням членом Національної ради В. Горковенка.

3. Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (реєстр. № 10336 від 28.05.2019 р., внесений народним депутатом України С. Капліним).

 

         Порядок денний затверджено одноголосно.

  

Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» щодо опублікування офіційних документів органів державної влади та органів місцевого самоврядування (реєстр. № 10241 від 23.04.2019 р., внесений народним депутатом України С.Шаховим).

 

Виступили:  СЕВРЮКОВ В.В., ОПАНАСЕНКО О.В., ШВЕРК Г.А.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» щодо опублікування офіційних документів органів державної влади та органів місцевого самоврядування (реєстр. № 10241 від 23.04.2019 р., внесений народним депутатом України С.Шаховим), Комітет вирішив:

 

 Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» щодо опублікування офіційних документів органів державної влади та органів місцевого самоврядування (реєстр. № 10241 від 23.04.2019 р., внесений народним депутатом України С.Шаховим) повернути автору законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Слухали: 2. Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про звернення першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення О. Герасим’юк з проханням надати роз’яснення чинного законодавства України у зв’язку зі звільненням голови Національної ради Ю. Артеменка та призначенням членом Національної ради В. Горковенка.

 

 

Виступили: СЕВРЮКОВ В.В., ОПАНАСЕНКО О.В., ШВЕРК Г.А.

 

 

В.Сюмар нагадала, що на минулому засіданні Комітет розглядав звернення першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим’юк щодо надання роз’яснення норм чинного законодавства України у зв’язку зі звільненням голови Національної ради Юрія Артеменка і призначенням членом Національної ради Володимира Горковенка та прийняв рішення доопрацювати роз’яснення.

Після обговорення допрацьований текст роз’яснення було вирішено затвердити з урахуванням змін і доповнень, запропонованих народними депутатами України - членами Комітету.

Крім цього, Комітет висловив стурбованість тим, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення шість тижнів поспіль не збирається на засідання, що не сприяє розв’язанню нагальних проблем в інформаційній сфері України.

 

 

          Голосували: “за” – 7

                 “проти” – 0

                 “утримались” - 1

 

               Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (реєстр. № 10336 від 28.05.2019 р., внесений народним депутатом України С. Капліним).

 

Виступили:  СЕВРЮКОВ В.В., ШВЕРК Г.А.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (реєстр. № 10336 від 28.05.2019 р., внесений народним депутатом України С. Капліним), Комітет вирішив:

 

Запропонувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (реєстр. № 10336 від 28.05.2019 р., внесений народним депутатом України С. Капліним) відхилити.

 

      Рішення прийнято одноголосно.


 

 

Голова Комітету                                              Вікторія СЮМАР

 

 

  

Секретар Комітету                                          Олена КОНДРАТЮК

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2019 рік”

11 липня 2019 16:59
04 липня 2019 16:02
21 червня 2019 14:06
06 червня 2019 16:54
16 травня 2019 12:34
06 травня 2019 16:08
15 квітня 2019 11:58
25 березня 2019 13:32
15 березня 2019 14:01
05 березня 2019 16:11