Комітет з питань свободи слова

 

 

                                                                                               46

 

                                                                                       30        червня           21

 

вул. М.Грушевського 26/1, 12 поверх

о 14 год. 15 хв. 


 

           Головує:  Голова Комітету ШУФРИЧ Н.І.

 

          Присутні народні депутати України: ШВЕЦЬ С.Ф., ЦИБА Т.В., БРАГАР Є.В., САНЧЕНКО О.В.    

   

    На засідання запрошені:  Чорний Вадим Володимирович – директор Інформаційного агентства «Україна Інформ»; Кульчицька Єлизавета Сергіївна – журналіст Інформаційного агентства «Україна Інформ»; Пушенко Михайло Григорович – телеоператор Інформаційного агентства «Україна Інформ»; Новосад Роман Володимирович – адвокат Андрія Бобогла.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату Комітету Д.Чоловський, І.Гриценко, С.Самойленко.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ   

1. Про звернення Андрія Бобогло щодо розміщення на веб-сайті інформаційного агентства «Україна Інформ» інформації, яка, на його думку, є недостовірною та такою, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію.

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення контролю та моніторингу державної допомоги суб’єктам господарювання (реєстр. № 5648 від 10.06.2021р., внесений народними депутатами України Р. Підласою, Д. Наталухою, Д. Арахамією,             Г. Лічман).

3. Про розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на липень 2021 року.

 

С.Швець запропонував у різному розглянути питання про побиття у Львові 9 травня ц.р. позаштатного співробітника відеоагентства «RUPTLY», яке входить до складу російського телеканалу RT (Russia Today), Дмитра Лященка.

 

Н.Шуфрич наголосив, що поінформує про обстріл будівлі телеканалу «112 Україна», який стався у липні 2019 року.

 

Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про звернення Андрія Бобогло щодо розміщення на веб-сайті інформаційного агентства «Україна Інформ» інформації, яка, на його думку, є недостовірною та такою, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію.

         

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф., БРАГАР Є.В., ЦИБА Т.В., САНЧЕНКО О.В., КОЗЛОВ М.В., ЧОРНИЙ В.В., НОВОСАД Р.В.

 

Вирішили:


Заслухавши директора Інформаційного агентства «Україна Інформ» В.Чорного та адвоката Андрія Бобогла Р.Новосада щодо розміщення на веб-сайті інформаційного агентства «Україна Інформ» інформації, яка, на його думку, є недостовірною та такою, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію, Комітет вирішив:

 

Звернення Андрія Бобогло щодо розміщення на веб-сайті інформаційного агентства «Україна Інформ» інформації, яка, на його думку, є недостовірною та такою, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію взяти до відома.

Рішення прийнято одноголосно.


Слухали: 2. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення контролю та моніторингу державної допомоги суб’єктам господарювання (реєстр. № 5648 від 10.06.2021р., внесений народними депутатами України Р. Підласою, Д. Наталухою, Д. Арахамією, Г. Лічман).

                       

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф., ЦИБА Т.В., БРАГАР Є.В., САНЧЕНКО О.В. КОЗЛОВ М.В.


Вирішили:


Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення контролю та моніторингу державної допомоги суб’єктам господарювання (реєстр. № 5648 від 10.06.2021р., внесений народними депутатами України Р.Підласою, Д.Наталухою, Д.Арахамією,  Г.Лічман), Комітет вирішив:

 

Повернутися до розгляду законопроекту після отримання висновку Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та прийняти відповідне рішення.

 

Рішення прийнято одноголосно.

  

Слухали: 3. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на липень 2021 року.

                        

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф., ЦИБА Т.В., БРАГАР Є.В., САНЧЕНКО О.В.

 

Вирішили:


Розглянувши розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на липень 2021 року, народні депутати України - члени Комітету затвердили його.

 

 

Дата проведення засідання

Місяць

Дата

липень

14

 

Також Н.Шуфрич наголосив, що згідно з положеннями частини четвертої статті 10 Закону України “Про регламент Верховної Ради України” та частини першої статті 43 Закону України “Про комітети Верховної Ради України”, у разі необхідності, Комітет з питань свободи слова може зібратися в будь який час у міжсесійний період та період сесії.


Рішення прийнято одноголосно.

 

Різне.


С.Швець повідомив, що у Львові побили позаштатного співробітника відеоагентства «RUPTLY», яке входить до складу російського телеканалу RT (Russia Today), Дмитра Лященка. Він додав, що інцидент стався у День Перемоги - 9 травня. У результаті нападу Д.Лященко зазнав тяжких травм. 

 

 

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф., ЦИБА Т.В., БРАГАР Є.В., САНЧЕНКО О.В.

 

Вирішили:

 

Після обговорення члени Комітету з питань свободи слова вирішили:

 

Звернутися до заступника Міністра внутрішніх справ України А.Геращенка з проханням у межах компетенції надати Комітету інформацію щодо зазначеного інциденту.

 

Голосували:  «за» – 3

                                  «проти» – 2

                                  «утримались» - 0

 

       Рішення прийнято.

 

 

Н.Шуфрич наголосив, що Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому народному депутату Семену Семенченку в організації обстрілу будівлі телеканалу «112 Україна», який стався у липні 2019 року.

 

Головуючий запропонував звернутися листом до Голови Служби безпеки України І.Баканова з проханням у межах компетенції та з урахуванням обставин, пов’язаних із розголошенням відомостей слідства, надати Комітету інформацію щодо обставин виникнення зазначеного інциденту та стану його розслідування.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Стенограма засідання Комітету додається.

 

 

 

Голова Комітету                                             Нестор ШУФРИЧ

 

 

 

 

Секретар Комітету                                         Сергій ШВЕЦЬ



Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 2021 рік”

21 грудня 2021 09:41
21 грудня 2021 09:37
06 грудня 2021 10:47
19 листопада 2021 14:32
05 листопада 2021 13:49
04 листопада 2021 12:08
18 жовтня 2021 12:07
27 вересня 2021 15:06
10 вересня 2021 13:02
19 липня 2021 12:26