Комітет з питань свободи слова

 

 

 

                                                                                               30

 

                                                                                      30          вересня          20

 

    

вул. М.Грушевського 26/1, 12 поверх

                                                                                     

                                                                             

                                                                        о 14 год. 30 хв.

 

                                           

                                           

           Головує:  Заступник Голови Комітету БРАГАР Є.В.

 

          Присутні народні депутати України: ШВЕЦЬ С.Ф., ЦИБА Т.В., САНЧЕНКО О.В.      

 

          Відсутні народні депутати України:  ШУФРИЧ Н.І.

 

На засідання запрошені:  Брикайло Олександр – голова правління Товариства з обмеженою відповідальністю «Солар Медіа»; Хлапоніна Крістіна Сергіївна – генеральний директор ТОВ «Солар Медіа».

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату Комітету Д.Чоловський, І.Гриценко, М.Андріуца, С.Самойленко.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ 

 

1. Про звернення народного депутата України Володіної Д.А. щодо порушення конституційних прав неповнолітнього Максима Ткачука, необґрунтованого усунення його від участі у конкурсному відборі Дитяче «Євробачення – 2020», порушення рівноправності громадян, нехтування пам’яттю жертв нацизму у Великій Вітчизняній війні.

2. Про звернення голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка щодо блокування процедури проведення відбору на посади членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

3. Про переслідування та перешкоджання законній професійній діяльності журналіста ГО «Заборона медіа» Катерини Сергацкової.

4. Про звернення генерального директора ТОВ «Солар Медіа»  Крістіни Хлапоніної щодо тиску з боку представників великих медіагруп, які хочуть позбавитись від телеканалів, що мовлять на супутнику в незакодованому вигляді.

5. Різне.

 

 

Є.Брагар запропонував перенести розгляд питання про звернення народного депутата України Володіної Д.А. щодо порушення конституційних прав неповнолітнього Максима Ткачука, необґрунтованого усунення його від участі у конкурсному відборі Дитяче «Євробачення – 2020», порушення рівноправності громадян, нехтування пам’яттю жертв нацизму у Великій Вітчизняній війні на наступне засідання Комітету.

 

 Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

  

Слухали: 1. Слухали інформацію заступника Голови Комітету Є.Брагара про звернення голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка щодо блокування процедури проведення відбору на посади членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Виступили:  ЦИБА Т.В., БРАГАР Є.В., САНЧЕНКО О.В.


Вирішили:

 

Розглянувши звернення голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка щодо блокування процедури проведення відбору на посади членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Комітет вирішив:

 

Звернення голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка щодо блокування процедури проведення відбору на посади членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надіслати до Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики для розгляду та відповідного реагування.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 Слухали: 2. Слухали інформацію секретаря Комітету С.Швеця про переслідування та перешкоджання законній професійній діяльності журналіста ГО «Заборона медіа» Катерини Сергацкової.

 

Виступили:  БРАГАР Є.В., ЦИБА Т.В., САНЧЕНКО О.В.

 

С.Швець зауважив, що поки не вдалося зв’язатися з Катериною Сергацковою та запропонував перенести розгляд цього питання.

 

Вирішили:

 

 Члени Комітету вирішили повернутися до розгляду цього питання після того, як Катерина Сергацкова вийде на зв'язок та будуть з’ясовані всі обставини цієї справи.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Слухали: 3. Слухали інформацію заступника Голови Комітету Є.Брагара про звернення генерального директора ТОВ «Солар Медіа»  Крістіни Хлапоніної щодо тиску з боку представників великих медіагруп, які хочуть позбавитись від телеканалів, що мовлять на супутнику в незакодованому вигляді.

 

Виступили:  ШВЕЦЬ С.Ф., ЦИБА Т.В., БРАГАР Є.В., САНЧЕНКО О.В., БРИКАЙЛО О.

 

Вирішили:

 

Заслухавши присутнього на засіданні голову правління Товариства з обмеженою відповідальністю «Солар Медіа» Олександра Брикайла щодо тиску з боку представників великих медіагруп, які хочуть позбавитись від телеканалів, що мовлять на супутнику в незакодованому вигляді, Комітет вирішив:

 

Інформацію Олександра Брикайла взяти до відома.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

 Різне.


Є.Брагар повідомив, що до Комітету надійшов лист від заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Т.Висоцького щодо надання кандидатури для формування міжвідомчої робочої групи з підготовки Стратегії продовольчої безпеки України.

 

Народні депутати запропонували від Комітету з питань свободи слова до складу міжвідомчої робочої групи делегувати заступника Голови Комітету Брагара Євгенія Вадимовича.

 

      Голосували:  “за” – 3

                                       проти – 0

                                       утримались - 1

 

       Рішення прийнято.

 

Т.Циба наголосила, що для організаційної робити по підготовці парламентських слухань  на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення» необхідно створити робочу групу та обрати голову цієї групи.

 

Члени Комітету запропонували обрати співголовами робочої групи Цибу Т.В. та Санченка О.В.

 

За Цибу Тетяну Вікторівну

 

     Голосували:  “за” – 3

                                       проти – 0

                                       утримались - 1

 

       Рішення прийнято.

 

За Санченка Олександра Володимировича

 

     Голосували:  “за” – 3

                                       проти – 0

                                       утримались - 1

 

       Рішення прийнято.

 

 Є.Брагар зауважив, що відбулися змінами в календарному плані роботи Верховної Ради України. У зв’язку з цим він запропонував наступне засідання Комітету провести 20 жовтня ц.р.

 

Рішення прийнято одноголосно.

  

Стенограма засідання Комітету додається.

 

   

Заступник

Голови Комітету                                             Євгеній БРАГАР

 

  

 

Секретар Комітету                                         Сергій ШВЕЦЬ



Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 2020 рік”

22 грудня 2020 16:42
17 грудня 2020 11:20
10 листопада 2020 09:50
21 жовтня 2020 15:22
15 жовтня 2020 10:39
24 вересня 2020 09:37
24 вересня 2020 09:32
08 вересня 2020 15:55
21 липня 2020 09:08
13 липня 2020 09:12