Комітет з питань свободи слова

 


                                                                                               25

 

                                                                                       2           липня            20

 
    

вул. М.Грушевського 26/1, 12 поверх

                                                                                     

                                                                             

                                                                        о 15 год. 00 хв.

 

                                           


           Головує:  Голова Комітету ШУФРИЧ Н.І.

 

 

          Присутні народні депутати України: БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф., ЦИБА Т.В., САНЧЕНКО О.В.

 

 

На засідання запрошені: Аласанія Зураб Григорович – Голова Правління ПАТ «Національна суспільна телекомпанія України», Гребенюк Інна Ігорівна – член правління ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», Дикий Віталій Олександрович – генеральний директор ТОВ «Ера-Медіа», Терехова Тетяна Андріївна – заступник генерального директора  ТОВ «Ера-Медіа», Сідненко Олексій Леонідович – юрист ТОВ «Ера-Медіа».

 

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату Комітету І.Гриценко, Д.Чоловський, М.Андріуца, С.Самойленко.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ 

 

1. Про звернення генерального директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Ера-Медіа» ? Віталія Дикого, щодо закриття Публічним акціонерним товариством «Національна суспільна телерадіокомпанія України» ранкового шоу «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ».

 

 Порядок денний затверджено одноголосно.

 

Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про звернення генерального директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Ера-Медіа» ? Віталія Дикого, щодо закриття Публічним акціонерним товариством «Національна суспільна телерадіокомпанія України» ранкового шоу «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ».

 

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф., БРАГАР Є.В., ЦИБА Т.В., САНЧЕНКО О.В., АЛАСАНІЯ З.Г., ГРЕБЕНЮК І.І., ДИКИЙ В.О., ТЕРЕХОВА Т.А., СІДНЕНКО О.Л.


Генеральний директор ТОВ «Ера-Медіа» В.Дикий розказав, що журналісти «Ера-Медіа» змушені були звернутися до Комітету з питань свободи слова у зв’язку із спробою ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія» не продовжувати договір на вихід в телеефір найрейтинговішого телевізійного шоу телеканалу UA:ПЕРШИЙ – «Доброго ранку, Країно!».

 Голова Правління ПАТ «Національна суспільна телекомпанія України» З.Аласанія зазначив, що 11 липня завершується угода на мовлення програми  «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ». Причиною такого рішення З.Аласанія назвав юридичну неможливість оформлення пролонгації та браку коштів.

 

В.Дикий зауважив, що колектив ТОВ «Ера-Медіа» звертається до Комітету з питань свободи слова з проханням підтримати їх звернення до Президента України та до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням зберегти програму «Доброго ранку, Країно!» в ефірі «UA:ПЕРШИЙ». А також зберегти робочі місця журналістів та дослідити питання використання бюджетних коштів, які економить Суспільне за рахунок майже 100 % дотацій з боку ТОВ «Ера-Медіа».


Вирішили:

 

Заслухавши представників Товариства з обмеженою відповідальністю «Ера-Медіа» В.Дикого, Т.Терехову та представників Правління ПАТ «Національна суспільна телекомпанія України» З.Аласанію, І.Гребенюк щодо закриття Публічним акціонерним товариством «Національна суспільна телерадіокомпанія України» ранкового шоу «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ», Комітет вирішив:

 

Надіслати звернення до Президента України В.Зеленського, як до гаранта додержання Конституції України, з проханням розглянути звернення колективу ТОВ «Ера-Медіа» та посприяти у збереженні робочих місць журналістів «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ».

 

         Рішення прийнято одноголосно. 



Стенограма засідання Комітету додається.

 



Голова Комітету                                             Нестор ШУФРИЧ

 

 

 

Секретар Комітету                                         Сергій ШВЕЦЬ

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 2020 рік”

22 грудня 2020 16:42
17 грудня 2020 11:20
10 листопада 2020 09:50
21 жовтня 2020 15:22
15 жовтня 2020 10:39
24 вересня 2020 09:37
24 вересня 2020 09:32
08 вересня 2020 15:55
21 липня 2020 09:08
13 липня 2020 09:12