Протокол №25 від 02.07.2020

Комітет
13 липня 2020, 09:12

                                     Комітет з питань свободи слова

 


                                                                                               25

 

                                                                                       2           липня            20

 
    

вул. М.Грушевського 26/1, 12 поверх

                                                                                     

                                                                             

                                                                        о 15 год. 00 хв.

 

                                           


           Головує:  Голова Комітету ШУФРИЧ Н.І.

 

 

          Присутні народні депутати України: БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф., ЦИБА Т.В., САНЧЕНКО О.В.

 

 

На засідання запрошені: Аласанія Зураб Григорович – Голова Правління ПАТ «Національна суспільна телекомпанія України», Гребенюк Інна Ігорівна – член правління ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», Дикий Віталій Олександрович – генеральний директор ТОВ «Ера-Медіа», Терехова Тетяна Андріївна – заступник генерального директора  ТОВ «Ера-Медіа», Сідненко Олексій Леонідович – юрист ТОВ «Ера-Медіа».

 

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату Комітету І.Гриценко, Д.Чоловський, М.Андріуца, С.Самойленко.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ 

 

1. Про звернення генерального директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Ера-Медіа» ? Віталія Дикого, щодо закриття Публічним акціонерним товариством «Національна суспільна телерадіокомпанія України» ранкового шоу «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ».

 

 Порядок денний затверджено одноголосно.

 

Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про звернення генерального директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Ера-Медіа» ? Віталія Дикого, щодо закриття Публічним акціонерним товариством «Національна суспільна телерадіокомпанія України» ранкового шоу «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ».

 

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф., БРАГАР Є.В., ЦИБА Т.В., САНЧЕНКО О.В., АЛАСАНІЯ З.Г., ГРЕБЕНЮК І.І., ДИКИЙ В.О., ТЕРЕХОВА Т.А., СІДНЕНКО О.Л.


Генеральний директор ТОВ «Ера-Медіа» В.Дикий розказав, що журналісти «Ера-Медіа» змушені були звернутися до Комітету з питань свободи слова у зв’язку із спробою ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія» не продовжувати договір на вихід в телеефір найрейтинговішого телевізійного шоу телеканалу UA:ПЕРШИЙ – «Доброго ранку, Країно!».

 Голова Правління ПАТ «Національна суспільна телекомпанія України» З.Аласанія зазначив, що 11 липня завершується угода на мовлення програми  «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ». Причиною такого рішення З.Аласанія назвав юридичну неможливість оформлення пролонгації та браку коштів.

 

В.Дикий зауважив, що колектив ТОВ «Ера-Медіа» звертається до Комітету з питань свободи слова з проханням підтримати їх звернення до Президента України та до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням зберегти програму «Доброго ранку, Країно!» в ефірі «UA:ПЕРШИЙ». А також зберегти робочі місця журналістів та дослідити питання використання бюджетних коштів, які економить Суспільне за рахунок майже 100 % дотацій з боку ТОВ «Ера-Медіа».


Вирішили:

 

Заслухавши представників Товариства з обмеженою відповідальністю «Ера-Медіа» В.Дикого, Т.Терехову та представників Правління ПАТ «Національна суспільна телекомпанія України» З.Аласанію, І.Гребенюк щодо закриття Публічним акціонерним товариством «Національна суспільна телерадіокомпанія України» ранкового шоу «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ», Комітет вирішив:

 

Надіслати звернення до Президента України В.Зеленського, як до гаранта додержання Конституції України, з проханням розглянути звернення колективу ТОВ «Ера-Медіа» та посприяти у збереженні робочих місць журналістів «Доброго ранку, Країно!» на «UA:ПЕРШИЙ».

 

         Рішення прийнято одноголосно. 



Стенограма засідання Комітету додається.

 



Голова Комітету                                             Нестор ШУФРИЧ

 

 

 

Секретар Комітету                                         Сергій ШВЕЦЬ