Журналісти на передовій: захист тих, хто інформує

17 жовтня 2024, 14:00

 

В умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну, журналісти, які працюють в зоні бойових дій, щодня стикаються з надзвичайними небезпеками. Вони ризикують життям та здоров'ям, аби донести до суспільства правдиву інформацію про події на фронті.

Тому Комітет ВРУ з питань свободи слова постійно працює над посиленням захисту журналістів.

10 жовтня Верховна Рада України 275 голосами "ЗА" підтримала законопроєкт про внесення змін до процедури страхування журналістів, які працюють в зоні бойових дій.

Раніше страхування журналістів, які висвітлюють події в гарячих точках, було практично неможливим, оскільки страхові компанії не отримували відповідних ліцензій.

Новий закон вирішує цю проблему та дозволяє медіакомпаніям страхувати життя, здоров'я та працездатність своїх працівників на час відрядження в зону бойових дій або на тимчасово окуповані території. Кошти на страхування можуть бути виділені з власних ресурсів медіа, або залучені з інших джерел, наприклад, міжнародних грантів.

Це важливий крок на шляху до забезпечення безпеки журналістів, які виконують свій професійний обов'язок в складних умовах.

Комітет ВРУ з питань свободи слова і надалі працюватиме над створенням належних умов для роботи журналістів.

Більше деталей за посиланням