Напад на журналістку Олену Гнітецьку: відкрито кримінальне провадження

09 жовтня 2024, 12:50

 

30 вересня 2024 року у Херсоні на території будівництва підземної школи стався напад на журналістку онлайн-медіа "МОСТ" Олену Гнітецьку. Журналістка знімала репортаж про будівництво, коли невідомий чоловік напав на неї, відібрав мобільний телефон та викинув його у котлован з будівельною технікою. За словами потерпілої, нападник також штовхав її та кидав каміння.

Комітет ВРУ з питань свободи слова відреагував на інцидент та звернувся до Національної поліції України з проханням провести розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Національна поліція України вже розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістки (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування здійснює дізнавач сектору дізнання Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

“Ми будемо відстоювати права журналістів у будь-якому регіоні нашої країни та за будь-якої юрисдикції. Дякую правоохоронним органам за швидку реакцію та сподіваюся, що винних знайдуть і притягнуть до відповідальності. Якщо ж вам як медійнику чи медійниці потрібна допомога комітету — ми завжди відкриті”, - наголошує Ярослав Юрчишин. 

Комітет з питань свободи слова сподівається на оперативне та неупереджене розслідування і наголошує на неприпустимості будь-яких проявів насильства щодо журналістів.

Гарантування безпеки журналістів та свободи слова є невід'ємною складовою демократичного суспільства.