Запуск видавничого дому української та італійської літератури Vika.

24 вересня 2024, 15:11


У 2025 році італійський медіахолдинг Linkiesta у співпраці з Українським ПЕН запускає видавничий дім української та італійської літератури Vika.

Назва видавництва має особливе значення: воно присвячене пам’яті талановитої письменниці та громадської діячки Вікторії Амеліної, яка трагічно загинула внаслідок російського ракетного удару.

Протягом наступних трьох років видавництво планує видати переклади 11 класичних українських творів, зокрема Валер'яна Підмогильного, В. Домонтовича, Лесі Українки та дві поетичні антології. Окрім того, видавництво працюватиме над перекладами сучасної італійської прози українською мовою.

Головний редактор Linkiesta Крістіан Рокка розповідає, що активна участь Вікторії Амеліної в літературному житті не тільки України, а й світу надихнула ознаменувати видавничий дім художньої літератури на її честь:

«Vika – це про українську класику, яка проростає в наше сьогодення. Vika – це про якісну європейську літературу, яка підживлює український ринок і вкотре доводить спорідненість наших літератур – української та європейської.»

 

Джерело: PEN Ukraine