Комітет з питань свободи слова категорично засуджує тиск на видання Texty

14 червня 2024, 11:57

Комітет з питань свободи слова категорично засуджує тиск на видання Texty.

6 червня видання Texty опублікувало матеріал «Американські гойдалки: від трампістів до комуністів, хто і як агітує за припинення допомоги Україні». Автори називають організації, посадових осіб та експертів, що виступають проти підтримки України у війні. Texty не засуджують право людей на свободу слова, а лише засвідчують, що окремі особи поширюють інформацію, співзвучну з російською пропагандою.

Після публікації матеріалу на українське видання посипалися погрози, заклики припинити фінансування та тиск у публічній площині. До прикладу, відомий бізнесмен Ілон Маск закликав внести Texty до списку терористичних організацій; Сенатор Джей Ді Венс і член Палати представників США Метт Ґейтц наполягають на припиненні фінансування Texty; директор Інституту Рона Пола Деніел Макадамс назвав статтю hate list американських громадян.

Комітет з питань свободи слова засуджує будь-які погрози на адресу українських ЗМІ. Ми вважаємо неприпустимим тиск з боку посадових осіб та експертів, яких би політичних переконань вони не притримувалися. Для України та США свобода слова є непорушною цінністю. Тому, ми закликаємо демократичне суспільство США підтримати нашу країну як борців за незалежність та свободу слова, а також припинити будь-який тиск на українські медіа.