Звернення Комітету з питань свободи слова щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, який стався на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра»

31 березня 2023, 12:45

 

30 березня 2023 року на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» стався інцидент щодо перешкоджання висвітлення процесу передачі майна державі, який полягав у  перешкоджанні професійній діяльності журналістів.

В результаті зазначених дій Печерським управлінням поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова закликає усі сторони конфлікту поважати один одного, дотримуватись загальновстановлених правил і норм поведінки, а також законодавства України.

Водночас Комітет звертається до правоохоронних органів із закликом у повній мірі забезпечувати захист журналістів під час виконання ними професійної діяльності та невідкладно реагувати на відповідні звернення про порушення їх прав.