Порядок денний засідання Комітету 04.04.2018

Комітет
28 березня 2018, 15:04

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

засідання Комітету Верховної Ради України

з питань свободи слова та інформаційної політики

 

4 квітня 2018 року (середа) о 14.30. год.

(вул. Грушевського, 26/1,

готельний комплекс «Київ», 12-й поверх)

 

1. Проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» (щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місце проживання яких є територія Донецької та Луганської областей де органи державної влади України здійснюють свої повноваження), (реєстр. № 8114 від 13.03.2018р., внесений народними депутатами України В.Курилом, А.Герасимовим, А.Геращенком та ін.)

Доповідає: В.Сюмар

2. Проект Закону про внесення змін до окремих законів України щодо доступу до правосуддя (в інформаційних справах), (реєстр. № 8139 від 15.03.2018р., внесений народними депутатами України В.Сюмар, О.Кондратюк, О.Абдулліним та ін.)

Доповідає: В.Сюмар

3. Проект Закону про особливості забезпечення права на інформацію громадянам України, які перебувають на тимчасово окупованій території (реєстр. № 7534 від 01.02.2018р., внесений народним депутатом України В.Веселовою)

Доповідає: В.Сюмар

4. Різне

Щодо процедурного рішення стосовно проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення реклами лікарських засобів, медичних виробів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації (реєстр. № 8136 від 15.03.2018), поданого народними депутатами України Бахтеєвою Т.Д., Карпунцовим В.В., Шурмою І.М. та ін.)

Доповідає: О.Кондратюк

Про звернення головних редакторів газет «Сільські вісті» та «Україна молода» Сподаренка В.І. і Дорошенка М.І у зв’язку з відмовою регіонального відділення Фонду державного майна України у місті Києві продовжити дію договору оренди приміщень у державному видавництві «Преса України» (проспект Перемоги, 50), які редакція газети «Сільські вісті» займала ще з часу введення у дію цього комплексу у 1960 року, а газета «Україна молода» з часу заснування видання - з 1991 року

Доповідає: В.Сюмар

Про звернення В.М. Мурашової з пропозиціями щодо удосконалення окремих положень чинних законів України в сфері реклами (в контексті унеможливлення/запобігання шахрайству/обману або зловживанню довірою осіб з використанням реклами).

Доповідає: О.Опанасенко

 

  

Голова Комітету                                                                           Вікторія СЮМАР