Протокол № 75 від 04.10.2017

Комітет
05 жовтня 2017, 15:10

 

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики

 

 

 

                                                                                                75

 

                                                                                           4        жовтня           17    

 

                                                            вул. М.Грушевського 26/1, 12-й поверх

 

                                                         

                                                                         о 14 год. 30 хв.

 

                                                             

          Головує:   Голова Комітету СЮМАР В.П.

 

 

Присутні народні депутати України: ЧЕРВАКОВА О.В., ОПАНАСЕНКО О.В., СОЧКА О.О., ОНУФРИК Б.С., ШВЕРК Г.А., СЕВРЮКОВ В.В., СТЕЦЕНКО Д.О.,  ПАВЛЕНКО Ю.О.,  БЕНДЮЖЕНКО Ф.В., АБДУЛЛІН О.Р.

 

 

Відсутні народні депутати України:  АБДУЛЛІН О.Р., ВИСОЦЬКИЙ С.В., КОНДРАТЮК О.К.

 

 

На засідання запрошені:  Біденко Артем Ігорович – Державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Руда Людмила Романівна – заступник начальника Управління – начальник відділу укладання міжнародних договорів про правову допомогу Управління міжнародної правової допомоги Департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України; Остапа Світлана Віталіївна – інтернет-видання ГО «Детектор медіа»; Мієнко В’ячеслав Костянтинович – заступник генерального директора ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1»; Крайняк Юрій Олегович – помічник народного депутата України Княжицького М.Л.; Сьомкін Сергій Вікторович – виконавчий директор «Індустріального телевізійного комітету».

 

Присутні: керівник секретаріату комітету М.Козлов, заступник керівника секретаріату комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату комітету Л.Блищик, Я.Глиняна, П.Селецький, М.Андріуца, С.Самойленко.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ      

 

1.Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами), (реєстр. № 2702 від 22.04.2015р., внесений народними депутатами України О.Опанасенком, Л.Ємцем та інш.).                              

2.Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами (реєстр. № 2702-1 від 24.04.2015р., внесений народними депутатами України Н.Новак, Г.Ткачуком).                    

3.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення механізмів забезпечення прозорості власності аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації (реєстр. № 6762 від 18.07.2017р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, О.Сочкою, О.Бригинцем, В.Денисенком).

 4.Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо несанкціонованої реклами), (реєстр. № 7004 від 25.07.2017р., внесений народними депутатами України Д.Ліньком, А.Лозовим).

         5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (реєстр. № 6588 від 15.06.2017р., внесений Кабінетом Міністрів України).

          6.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єктів незавершеного будівництва та майбутніх об’єктів нерухомості (реєстр. № 7084 від 06.09.2017р., внесений народними депутатами України Д.Андрієвським, В.Сташуком та інш.).               

         7.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування (реєстр. № 7085 від 06.09.2017р., внесений народними депутатами України Д.Андрієвським, О.Кодолою та інш.).

                                         

 

         В.Сюмар наголосила, що секретар Комітету Олена Кондратюк захворіла, тому проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо несанкціонованої реклами), (реєстр. № 7004), проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єктів незавершеного будівництва та майбутніх об’єктів нерухомості (реєстр. № 7084) та проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування (реєстр. № 7085) знімаються з порядку денного.

         Вона додала, що в різному поінформує членів Комітету про нараду по бюджету, яка відбулася 2 жовтня ц.р.

 

Порядок денний із змінами затверджено одноголосно.

 

 

         Слухали: 1. Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами), (реєстр. № 2702 від 22.04.2015р., внесений народними депутатами України О.Опанасенком, Л.Ємцем та інш.) та про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами (реєстр. № 2702-1 від 24.04.2015р., внесений народними депутатами УкраїниН.Новак, Г.Ткачуком).                              

 

     Виступили:  ОНУФРИК Б.С., ПАВЛЕНКО Ю.О.

 

Вирішили:

 

         Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами), (реєстр. № 2702 від 22.04.2015р., внесений народними депутатами України О.Опанасенком, Л.Ємцем та інш.) та про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами (реєстр. № 2702-1 від 24.04.2015р., внесений народними депутатами УкраїниН.Новак, Г.Ткачуком), Комітет вирішив:

 

1. Керуючись частиною п’ятою статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» переглянути рішення Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики від 20 травня 2015р. (Протокол № 21) щодо прийняття проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами), (реєстр. № 2702) за основу.        

2. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами), (реєстр. № 2702 від 22.04.2015р., внесений народними депутатами України О.Опанасенком, Л.Ємцем та інш.) відхилити.

3. Підготувати новий законопроект з його подальшим внесенням на розгляд Верховної Ради України членами Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.

4. Запропонувати авторам відхилених законопроектів долучитись до підготовки нового законопроекту.

 

Рішення прийнято одноголосно.                           

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення механізмів забезпечення прозорості власності аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації (реєстр. № 6762 від 18.07.2017р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, О.Сочкою, О.Бригинцем, В.Денисенком).

 

Виступили: ЧЕРВАКОВА О.В., ОНУФРИК Б.С., СЕВРЮКОВ В.В., ПАВЛЕНКО Ю.О., СОЧКА О.О., КРАЙНЯК Ю.О., СЬОМКІН С.В.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення механізмів забезпечення прозорості власності аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації (реєстр. № 6762 від 18.07.2017р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, О.Сочкою, О.Бригинцем, В.Денисенком), Комітет вирішив:

 

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення механізмів забезпечення прозорості власності аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації (реєстр. № 6762 від 18.07.2017р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, О.Сочкою, О.Бригинцем, В.Денисенком) прийняти за основу.

 

Голосували:   “за” – 6

                        “проти” – 0

                        “утримались” - 3

 

      Рішення прийнято.

 

 

Народний депутат України Г.Шверк долучився до засідання Комітету.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (реєстр. № 6588 від 15.06.2017р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

         Виступили: ЧЕРВАКОВА О.В., ОНУФРИК Б.С., СЕВРЮКОВ В.В., БЕНДЮЖЕНКО Ф.В., ПАВЛЕНКО Ю.О., ШВЕРК Г.А., РУДА Л.Р., ОСТАПА С.В., СЬОМКІН С.В.

 

         Вирішили:

 

         Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (реєстр. № 6588 від 15.06.2017р., внесений Кабінетом Міністрів України), Комітет вирішив:

 

         Направити Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності висновок в частині, яка стосується предмета відання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, з пропозицією рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні повернути зазначений проект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Різне.

 

 

В.Сюмар поінформувала присутніх, що 2 жовтня ц.р. відбулася робоча нарада з питань бюджетного фінансування на якій було заслухано керівників Суспільного телебачення, Іномовлення та Укрінформу.

Вона додала, що члени Комітету вийшли на рішення зареєструвати зміни до бюджету і намагатимуться забезпечити фінансування інформаційної сфери у певній мірі.

 

 

Стенограма засідання Комітету додається.

 

 

 

Голова Комітету                                              Вікторія СЮМАР

 

 

 

Секретар Комітету                                          Олена КОНДРАТЮК