Уточнено умови розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги

Комітет
07 жовтня 2016, 12:20

 

6 жовтня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги». Ініціаторами відповідної законопроекту (реєстр. №3504) виступили саме члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Представляючи законопроект з трибуни Верховної Ради України Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар наголосила, що «…мова йде про універсальну програмну послугу. Ми змінюємо порядок її формування. І в такий спосіб унормовуємо власне умови для кращого існування українського телерадіопростору. У нас сьогодні є ціла низка преференцій на адресу кабельних операторів, але ми мало створюємо умов для тих людей, які створюють контент - саме для журналістів, для редакторів, для телеканалів, для радіостанцій. Власне законопроект на це спрямований...».

Прийняттю законопроекту передувала жвава дискусія, по завершенні якої парламентарі 290 голосами підтримали проект Закону (реєстр. №3504) у другому читанні та в цілому.

Вітаючи відповідне рішення Парламенту України щодо усунення негативних чинників, які стримують розвиток вітчизняної телеіндустрії, члени Комітету розглядають його як черговий крок на шляху реформування інформаційної сфери українського суспільства.