Комітет з питань свободи слова 

                                                                                  

                                                                                            94

 

                                                                                      12          січня               23

 

 

     вул. М.Грушевського, 26/1,

готельний комплекс «Київ», 12-й поверх                                                      

                                                                                                     

                                                                                                                                                                                       об 11 год. 15хв.

 

 

           Головує:  Голова Комітету ШУФРИЧ Н.І. 

    

 Присутні народні депутати України:   БРАГАР Є.В.,  ШВЕЦЬ С.Ф.        

 

 Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, заступник керівника секретаріату Комітету Я.Глиняна, головні консультанти секретаріату Комітету І.Гриценко, С.Самойленко, Д.Чоловський.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

1.              Про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на період дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2.              Про план законопроектної роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на лютий-липень 2023 року.

3.              Проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо вдосконалення регулювання інформаційного забезпечення виборів та здійснення передвиборної агітації (реєстр. № 8310 від 27.12.2022р., внесений народними депутатами України: М.Потураєвим, О.Корнієнком, С.Швецем та іншими).

4.              Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України про посягання російської федерації на державність України з метою її знищення (реєстр. № 8335 від 05.01.2023р., внесений народними депутатами України:  Ф.Веніславським, С.Швецем, Є.Брагаром, Т.Цибою, А.Швачком та іншими).

5.              Різне.

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

 Слухали: 1. Слухали інформацію секретаря Комітету С.Швеця про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на період дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

          Виступили:   ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

 

Вирішили:

 

Після обговорення народні депутати України затвердили план роботи Комітету з питань свободи слова на дев’яту сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про план законопроектної роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на лютий-липень 2023 року.

         

Н.Шуфрич наголосив, що на виконання доручення Голови Верховної Ради України Р.Стефанчука Комітет повинен надати затверджені на засіданні пропозиції до порядку денного дев’ятої сесії Верховної ради України дев’ятого скликання.

         

 Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

 

 

 

Вирішили:

 

Затвердити  пропозиції Комітету з питань свободи слова до проекту порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та направити їх Головному організаційному управлінню Апарату Верховної Ради України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію секретаря Комітету С.Швеця про проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо вдосконалення регулювання інформаційного забезпечення виборів та здійснення передвиборної агітації (реєстр. № 8310 від 27.12.2022р., внесений народними депутатами України: М.Потураєвим, О.Корнієнком, С.Швецем та іншими).

          Виступили:   ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо вдосконалення регулювання інформаційного забезпечення виборів та здійснення передвиборної агітації (реєстр. № 8310 від 27.12.2022р., внесений народними депутатами України: М.Потураєвим, О.Корнієнком, С.Швецем та іншими), Комітет вирішив:

Запропонувати Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо вдосконалення регулювання інформаційного забезпечення виборів та здійснення передвиборної агітації (реєстр. № 8310) прийняти за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про проект Постанови про Заяву Верховної Ради України про посягання російської федерації на державність України з метою її знищення (реєстр. № 8335 від 05.01.2023р., внесений народними депутатами України:  Ф.Веніславським, С.Швецем, Є.Брагаром, Т.Цибою, А.Швачком та іншими).

          Виступили:   ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Постанови про Заяву Верховної Ради України про посягання російської федерації на державність України з метою її знищення (реєстр. № 8335 від 05.01.2023р., внесений народними депутатами України:  Ф.Веніславським, С.Швецем, Є.Брагаром, Т.Цибою, А.Швачком та іншими), Комітет вирішив:

Запропонувати Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Постанови про Заяву Верховної Ради України про посягання російської федерації на державність України з метою її знищення (реєстр. № 8335) прийняти за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Різне.

 

Н.Шуфрич доручив секретаріату підготувати Заяву Комітету щодо діяльності журналістів у військовий період та затвердити її на засіданні, яке відбудеться 13 січня ц.р. в режимі онлайн.

 

 

Стенограма засіданні Комітету додається.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                             Нестор ШУФРИЧ

 

 

 

 

 

Секретар Комітету                                         Сергій ШВЕЦЬ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку