Комітет з питань свободи слова

                                               Протокол № 79

                                                 16 серпня  2022

 

     вул. М.Грушевського, 26/1,

готельний комплекс «Київ», 12-й поверх

                                                                                                                                                                                у режимі відеоконференції                                                                                                                                                                                               о 9 год. 30 хв.


           Головує:  Голова Комітету ШУФРИЧ Н.І. 

           Присутні народні депутати України:  БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф., ШВАЧКО А.О., ЦИБА Т.В.        

          Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов.

  

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

1. Про створення у складі Комітету з питань свободи слова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу, виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

2. Про обрання Швачка А.О. головою підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу, виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

3. Про уповноваження Чоловського Д.В. та Глиняної Я.А. здійснювати організаційну роботу, пов’язану з проходженням законопроектів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

4.   Про затвердження заяв та звернень Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова.

5.   Різне.

 Порядок денний затверджено одноголосно.

Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про створення у складі Комітету з питань свободи слова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу, виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

  Н.Шуфрич зауважив, що відповідно до Постанови Верховної Ради України від 29 липня 2022 року № 2483-IX "Про деякі заходи щодо виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції" та доручення Голови Верховної Ради України Р.Стефанчука від 5.08.2022р. № 06/04-2022/129669 в Комітеті необхідно утворити підкомітет з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу, виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф., БРАГАР Є.В.

Вирішили:

Утворити в Комітеті з питань свободи слова підкомітет з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу, виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

         Рішення прийнято одноголосно.

Слухали: 2. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про обрання Швачка А.О. головою підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу, виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:

      Обрати народного депутата України Швачка Антона Олексійовича   головою підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу, виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

  Голосували:     “за” – 4

                                   проти – 0

                                   утримались - 1

        Рішення прийнято.

       Слухали: 3. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про  уповноваження Чоловського Д.В. та Глиняної Я.А. здійснювати організаційну роботу, пов’язану з проходженням законопроектів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції. 

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:

Від секретаріату Комітету з питань свободи слова здійснювати організаційну роботу, пов’язану з проходженням законопроектів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, уповноважуються такі працівники секретаріату:

заступник керівника секретаріату Комітету з питань свободи слова – Глиняна Яна Андріївна;

головний консультант секретаріату Комітету з питань свободи слова Чоловський Денис Вікторович.

Рішення прийнято одноголосно.

Слухали: 4. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про  затвердження заяв та звернень Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова.

Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:

Розмістити на офіційному сайті Верховної Ради України інформацію, що 29 серпня 2020 року Комітет з питань свободи слова спільно з Комітетом з питань гуманітарної та інформаційної політики проведуть Комітетські слухання «Про проблеми функціонування засобів масової інформації в умовах широкомасштабної війни та економічної кризи».

Рішення прийнято одноголосно.


Голова Комітету                                                        Нестор Шуфрич


Секретар Комітету                                                      Сергій Швець

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 2022 рік”

13 грудня 2022 11:30
01 грудня 2022 11:30
16 листопада 2022 11:30
04 листопада 2022 09:30
03 листопада 2022 11:15
19 жовтня 2022 09:30
18 жовтня 2022 11:30
07 жовтня 2022 09:30
06 жовтня 2022 11:30
21 вересня 2022 09:30