Комітет з питань свободи слова

 

                                             Протокол № 73

                                               9   липня  2022

                                                                                                                                                                                         вул. М.Грушевського, 5,

кулуари, 2-й поверх

                                                                                                                                                                                          о 09 год. 30 хв.

 

            Головує:  Голова Комітету ШУФРИЧ Н.І. 

           Присутні народні депутати України:  БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф., ШВАЧКО А.О., ЦИБА Т.В.        

           Від секретаріату Комітету на засіданні присутні:  керівник секретаріату Комітету М.Козлов.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

1. Проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про електронні комунікації» щодо забезпечення формування та реалізації державної політики у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектра на період дії воєнного стану та післявоєнного відновлення економіки (реєстр. № 7478 від 21.06.2022р., внесений народними депутатами України Федієнком О.П., Костюхом А.В., Швецем С.Ф. та іншими).

2. Про затвердження анотації до прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій захисту журналістам, які працюють в районах ведення воєнних (бойових) дій».

  Порядок денний затверджено одноголосно.


Слухали: 1. Слухали інформацію секретаря Комітету С.Швеця про проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про електронні комунікації» щодо забезпечення формування та реалізації державної політики у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектра на період дії воєнного стану та післявоєнного відновлення економіки (реєстр. № 7478 від 21.06.2022р., внесений народними депутатами України Федієнком О.П., Костюхом А.В., Швецем С.Ф. та іншими).

       Виступили:  ЦИБА Т.В., ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф., БРАГАР Є.В., ШВАЧКО А.О.

       Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про електронні комунікації» щодо забезпечення формування та реалізації державної політики у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектра на період дії воєнного стану та післявоєнного відновлення економіки (реєстр. № 7478 від 21.06.2022р., внесений народними депутатами України Федієнком О.П., Костюхом А.В., Швецем С.Ф. та іншими), Комітет вирішив:

 Запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про електронні комунікації» щодо забезпечення формування та реалізації державної політики у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектра на період дії воєнного стану та післявоєнного відновлення економіки (реєстр. № 7478) прийняти за основу та в цілому.

Рішення прийнято одноголосно.


Слухали: 2. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича щодо затвердження анотації до прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій захисту журналістам, які працюють в районах ведення воєнних (бойових) дій».


Н.Шуфрич наголосив, що вчора був прийнятий в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій захисту журналістам, які працюють в районах ведення воєнних (бойових) дій». Головуючий додав, що секретаріат підготував анотацію до цього законодавчого акту і поросив членів Комітету підтримати її та розмістити на сайті Верховної Ради України.

Виступили:  ЦИБА Т.В., ШУФРИЧ Н.І., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:


Анотація до прийнятого у другому читанні Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій захисту журналістам, які працюють в районах ведення воєнних (бойових) дій»

Цим законодавчим актом зобов’язали засоби масової інформації забезпечувати своїх працівників на період їх відрядження в райони ведення воєнних (бойових) дій та/або на тимчасово окуповані території України засобами призначеними для захисту від уражень вогнепальною зброєю, осколкових уражень, а також медичними аптечками.

Запровадили новий вид обов’язкового страхування: страхування життя і здоров’я журналістів та інших працівників засобів масової інформації на період їх відрядження в райони ведення воєнних (бойових) дій та/або на тимчасово окуповані території України.

Зобов’язали роботодавців за власний рахунок або з використанням будь-яких не заборонених законом джерел здійснювати страхування журналістів та інших працівників на випадок заподіяння шкоди їхньому життю та/або здоров’ю під час виконання професійних обов'язків на період їх відрядження в райони ведення воєнних (бойових) дій та/або на тимчасово окуповані території України.

Крім того, у разі поранення (контузії, травми або каліцтва) при виконанні професійних обов'язків журналісту виплачуватиметься одноразова грошова допомога в 50 прожиткових мінімумів замість «до 50-ти», як було в законодавстві раніше.

Рішення прийнято одноголосно.


Голова Комітету                                                     Нестор  Шуфрич


Секретар Комітету                                                  Сергій Швець




Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 2022 рік”

13 грудня 2022 11:30
01 грудня 2022 11:30
16 листопада 2022 11:30
04 листопада 2022 09:30
03 листопада 2022 11:15
19 жовтня 2022 09:30
18 жовтня 2022 11:30
07 жовтня 2022 09:30
06 жовтня 2022 11:30
21 вересня 2022 09:30