Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики

 

 

 

                                                                                                94

 

                                                                                         12             липня          18    

 

                                                                    вул. М.Грушевського, 5, кулуари,

                                                                           3-й поверх

 

                                                          

                                                                         о 12 год. 00 хв.

 

                                                             

           Головує:   Голова Комітету СЮМАР В.П.

 

Присутні народні депутати України: ЧЕРВАКОВА О.В., ОПАНАСЕНКО О.В., СЕВРЮКОВ В.В., БЕНДЮЖЕНКО Ф.В., ПАВЛЕНКО Ю.О, СТЕЦЕНКО Д.О., СОЧКА О.О., ВИСОЦЬКИЙ С.В., ОНУФРИК Б.С.

 

Відсутні народні депутати України:  АБДУЛЛІН О.Р.,  КОНДРАТЮК О.К.,  ШВЕРК Г.А.

 

Присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату Комітету М.Андріуца, С.Самойленко.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ    

                

1.  Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо мови реклами), (реєстр. № 8522 від 22.06.2018р., внесений народними депутатами України В.Севрюковим, О.Бригинцем, Г.Шверком, та інш.).

2.  Про делегування представників Комітету до складу Міжвідомчої робочої групи, яка створена при Міністерстві інформаційної політики України,  для розробки та ведення реєстру порушення прав журналістів на тимчасово окупованих територіях України.

         

Ю.Павленко запропонував розглянути ситуацію про дострокове припинення договорів про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою укладених з ТДВ «Агентство Союздрук».                        


Порядок
денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо мови реклами), (реєстр. № 8522 від 22.06.2018р., внесений народними депутатами України В.Севрюковим, О.Бригинцем, Г.Шверком, та інш.).

 

        Виступили:  СЕВРЮКОВ В.В., ОПАНАСЕНКО О.В., ЧЕРВАКОВА О.В., СТЕЦЕНКО Д.О.

 

         Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо мови реклами), (реєстр. № 8522 від 22.06.2018р., внесений народними депутатами України В.Севрюковим, О.Бригинцем, Г.Шверком, та інш.), Комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо мови реклами), (реєстр. № 8522 від 22.06.2018р., внесений народними депутатами України В.Севрюковим, О.Бригинцем, Г.Шверком, та інш.) прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про делегування представників Комітету до складу Міжвідомчої робочої групи для розробки та ведення реєстру порушення прав журналістів на тимчасово окупованих територіях України.

 

    Виступили:  ЧЕРВАКОВА О.В., ПАВЛЕНКО Ю.О., СЕВРЮКОВ В.В., БЕНДЮЖЕНКО Ф.В., ОНУФРИК Б.С.

 

    В.Сюмар зазначила, що до Комітету звернувся Міністр інформаційної політики України Ю.Стець з проханням делегувати представників Комітету до складу Міжвідомчої робочої групи для розробки та ведення реєстру порушення прав журналістів на тимчасово окупованих територіях України з 2014 року.

 

      Вирішили:

 

Після обговорення члени Комітету вирішили делегувати до складу Міжвідомчої робочої групи для розробки та ведення реєстру порушення прав журналістів на тимчасово окупованих територіях України з 2014 року Червакову Ольгу Валеріївну та Павленка Юрія Олексійовича.

 

Голосували:  “за” – 8

                        проти – 0

                        утримались - 2

 

Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію члена Комітету Юрія Павленко про  дострокове припинення договорів про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою укладених з ТДВ «Агентство Союздрук».                        

 

Ю.Павленко повідомив, що до членів Комітету надходять звернення від ТДВ «Агентство Союздрук», Асоціації Розповсюджувачів преси України та Громадської організації «Україна Є» з приводу ситуації, яка склалася довкола дострокового припинення договорів про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою украдених з ТДВ «Агентство Создрук» та необхідності забезпечення захисту права українських громадян на свободу слова та вільний доступ до інформації.

Він запропонував звернутися до Голови Київської міської державної адміністрації В.Кличка з проханням надати роз’яснення щодо знесення кіосків з продажу друкованих засобів масової інформації, які використовує у своїй діяльності ТДВ «Агентство Союздрук», а також надати інформацію про   дострокове припинення договорів про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою укладених з ТДВ «Агентство Союздрук».

    

         Члени Комітету одноголосно вирішили підготувати депутатський запит до В.Кличка та підписати його.

 

 

 

Голова Комітету                                              Вікторія СЮМАР

 

 

 

 

Секретар Комітету                                          Олена КОНДРАТЮК

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2018 рік”

21 грудня 2018 13:07
10 грудня 2018 16:18
28 листопада 2018 12:15
14 листопада 2018 09:52
22 жовтня 2018 10:20
09 жовтня 2018 11:40
04 жовтня 2018 11:13
27 вересня 2018 10:48
26 вересня 2018 11:03
10 вересня 2018 10:07