Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики

 

  

                                                                                                104

 

                                                                                           19         грудня             18    

 

                                                         вул. М.Грушевського, 26/1, 12 поверх

                                                       

                                                                        о 15 год. 00 хв.

    

                                                    

           Головує:   Голова Комітету СЮМАР В.П.

 

Присутні народні депутати України: ЧЕРВАКОВА О.В., БЕНДЮЖЕНКО Ф.В., ОНУФРИК Б.С., ШВЕРК Г.А., СТЕЦЕНКО Д.О., СОЧКА О.О. ОПАНАСЕНКО О.В., ПАВЛЕНКО Ю.О.

 

 

Відсутні народні депутати України:  АБДУЛЛІН О.Р., КОНДРАТЮК О.К., ВИСОЦЬКИЙ С.В., СЕВРЮКОВ В.В.

 

На засіданні присутні:  Унгурян Павло Якимович – народний депутат України; Біденко Артем Ігорович – державний секретар  Міністерства інформаційної політики України; Аласанія Зураб Григорович – Голова правління ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України»; Тарабукін Олексій Юрійович – головний спеціаліст сектору правової та законопроектної роботи Міністерства інформаційної політики України; Большакова Ольга Юріївна – голова правління Громадської організації «Східно-Європейський інститут права»; Остапа Світлана Віталіївна – інтернет-видання ГО «Детектор медіа»; Головенко Роман Богданович – керівник правових проектів ГО «Інститут масової інформації; Коваль Ігор Валентинович – виконавчий директор Асоціації «Індустріальний телевізійний комітет».

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату Комітету Л.Блищик, М.Андріуца, П.Селецький, С.Самойленко.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ    

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союху), (реєстр. № 8515 від 21.06.2018р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, В.Сюмар, О.Опанасенком та інш.), друге читання.

2. Проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (реєстр. № 8538 від 27.06.2018р., внесений народними депутатами України П.Унгуряном, О.Продан, Ю.Мірошніченком та іншими).

          3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення реклами лікарських засобів, медичних виробів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації (реєстр. № 8136 від 15.03.2018р., внесений народними депутатами України Т.Бахтеєвою, В.Карпунцовим, І.Шурмою та іншими).                      

4. Проект Закону про внесення змін до законів України щодо інформаційної безпеки (реєстр. № 9340 від 26.11.2018р., внесений народними депутатами України І.Котвіцьким, А.Тетеруком).

5. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення (реєстр. № 9224 від 19.10.2018р., внесений народними депутатами України П.Різаненком, М.Довбенком та іншими).                  

         6. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», (реєстр. № 9224-1 від 06.11.2018р., внесений народним депутатом України Н.Веселовою).

7. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-2 від 06.11.2018р., внесений народними депутатами України Р.Семенухою, А.Романовою та іншими).

         8. Різне.              

 

 

         В.Сюмар зазначила, що підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союзу), (реєстр. № 8515) переносимо оскільки відсутня доповідачка Олена Кондратюк, а також є звернення від Індустріального телевізійного комітету з проханням провести додаткові консультації із залученням фахівців та громадськості у форматі робочої групи при Комітеті.

  Головуюча також наголосила, що проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення (реєстр. № 9224), проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», (реєстр. № 9224-1) та проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-2) переносимо на інше засідання у зв’язку з відсутністю доповідача законопроектів - Олени Кондратюк.

         В.Сюмар додала, що проект Закону про внесення змін до законів України щодо інформаційної безпеки (реєстр. № 9340 від 26.11.2018р., внесений народними депутатами України І.Котвіцьким, А.Тетеруком) знімаємо з розгляду оскільки відсутні автори І.Котвіцький та А.Тетерук а нам необхідно послухати їх аргументи.

         Голова Комітету наголосила, що у різному розглянемо лист Американської торгівельної палати в Україні щодо проведення зустрічі з представниками компаній-членів Палати.

        

 

Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1.  Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (реєстр. № 8538 від 27.06.2018р., внесений народними депутатами України П.Унгуряном, О.Продан, Ю.Мірошніченком та іншими).

     

    Виступили:  ОПАНАСЕНКО О.В., ПАВЛЕНКО Ю.О., ОНУФРИК Б.С., ЧЕРВАКОВА О.В., ШВЕРК Г.А., УНГУРЯН П.Я. АЛАСАНІЯ З.Г., ОСТАПА С.В., БОЛЬШАКОВА О.Ю.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (реєстр. № 8538 від 27.06.2018р., внесений народними депутатами України П.Унгуряном, О.Продан, Ю.Мірошніченком та іншими), Комітет вирішив:               

 

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (реєстр. № 8538 від 27.06.2018р., внесений народними депутатами України П.Унгуряном, О.Продан, Ю.Мірошніченком та іншими) прийняти за основу з урахуванням таких пропозицій.

В законопроекті слід окреслити сферу життєдіяльності суспільства, інтереси якої обстоюватиме представник Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, а саме, слова «та один представник Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій» замінити цифрою та словами «10) у сфері духовності та релігій.».

Також доцільно визначити строк набрання чинності зазначених змін Закону, який має збігатися зі строком набрання повноважень новим складом Верховної Ради України наступного, дев’ятого скликання.

 

 

Голосували:  “за” – 7

                        проти – 0

                        утримались – 2

 

Рішення прийнято.

  

Різне:

 

В.Сюмар зазначила, що до Комітету надійшло звернення Американської торгівельної палати України. В якому Рада директорів пропонує задля плідної співпраці між Палатою і нашим Комітетом провести зустріч з керівниками та представниками компаній-членів Палати, яка буде присвячена обговоренню поточних питань вдосконалення законодавчої бази та ініціатив щодо розвитку медіа-ринку України, а також можливих шляхів співпраці з бізнес-спільнотою.

Головуюча додала, що захід відбудеться 21 грудня 2018 року о 16.00 у приміщенні Американської торгівельної палати України.

 

Після обговорення члени Комітету делегували для участі в зустрічі з представниками компаній-членів зазначеної торгівельної палати народного депутата України – члена Комітету Шверка Григорія Ароновича.

 

 Стенограма засідання Комітету додається.

 

   

Голова Комітету                                              Вікторія СЮМАР

 

 

Секретар Комітету                                          Олена КОНДРАТЮК

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2018 рік”

21 грудня 2018 13:07
10 грудня 2018 16:18
28 листопада 2018 12:15
14 листопада 2018 09:52
22 жовтня 2018 10:20
09 жовтня 2018 11:40
04 жовтня 2018 11:13
27 вересня 2018 10:48
26 вересня 2018 11:03
10 вересня 2018 10:07