Комітет з питань свободи слова

                                               Протокол № 92             
                                                 1    грудня   2022

 

     вул. М.Грушевського, 26/1,

готельний комплекс «Київ», 12-й поверх

                                                                                                                                                                                                                                                  у режимі on-line                          

                                                                                                                                                                                       об 11 год. 30 хв.

           Головує:  Голова Комітету ШУФРИЧ Н.І. 

  Присутні народні депутати України:   БРАГАР Є.В.,  ШВЕЦЬ С.Ф.        

  Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

1.  Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію (реєстр. № 8229 від 25.11.2022р., внесений народними депутатами України: Р. Стефанчуком, О. Корнієнком, О. Кондратюк, Ю. Тимошенко,              А. Мотовиловцем та іншими).

2.  Проект Закону про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України щодо удосконалення положень про кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про вогневе ураження об’єктів на території України (реєстр. № 8218 від 23.11.2022р., внесений народними депутатами України: І. Фріс, Т. Батенком, С. Швецем та іншими).

3.    Про план законопроектної роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на 2023 рік.

 Порядок денний затверджено одноголосно.

        Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію (реєстр. № 8229 від 25.11.2022р., внесений народними депутатами України: Р.Стефанчуком, О.Корнієнком, О.Кондратюк, Ю.Тимошенко,       А.Мотовиловцем та іншими).

        Виступили:   ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:

Розглянувши проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію (реєстр. № 8229 від 25.11.2022р., внесений народними депутатами України: Р.Стефанчуком, О.Корнієнком, О.Кондратюк, Ю.Тимошенко, А.Мотовиловцем та іншими), Комітет вирішив:

Запропонувати Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію (реєстр. № 8229) прийняти за основу та в цілому.

  Рішення прийнято одноголосно.

Слухали: 2. Слухали інформацію секретаря Комітету С.Швеця про проект Закону про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України щодо удосконалення положень про кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про вогневе ураження об’єктів на території України (реєстр. № 8218 від 23.11.2022р., внесений народними депутатами України: І.Фріс, Т.Батенком, С.Швецем та іншими).

       Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України щодо удосконалення положень про кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про вогневе ураження об’єктів на території України (реєстр. № 8218 від 23.11.2022р., внесений народними депутатами України: І. Фріс, Т. Батенком, С. Швецем та іншими), Комітет вирішив:

Запропонувати Комітету з питань правоохоронної діяльності рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України щодо удосконалення положень про кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про вогневе ураження об’єктів на території України (реєстр. № 8218) прийняти за основу та в цілому.

Рішення прийнято одноголосно.

       Слухали: 3. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про план законопроектної роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на 2023 рік.

Н.Шуфрич зазначив що до Комітету надійшло доручення Голови Верховної Ради України Р.Стефанчука, в якому він просить надати затвердженні на засіданні Комітету пропозиції до Плану законопроектної роботи на 2023 рік.

Головуючий запропонував підтримати відповідні пропозиції до законопроектної роботи на 2023 рік.

         Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:

Включити до Плану законопроектної роботи на 2023 рік проект Постанови про Заяву Верховної Ради України про забезпечення гарантій свободи слова і верховенства права щодо журналістів і засобів масової інформації як ключових критеріїв для вступу України до Європейського Союзу (реєстр. № 7470 від 15.06.2022р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, І.Фріз, М.Іоновою та іншими).

Прийняття цієї Постанови сприятиме захисту України в інформаційній сфері України, усуненню ризиків уповільнення руху вступу України до Європейського Союзу.

               Рішення прийнято одноголосно.

        Голова Комітету                                                 Нестор Шуфрич

        Секретар Комітету                                              Сергій Швецьор Шуфрич
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 2022 рік”

13 грудня 2022 11:30
01 грудня 2022 11:30
16 листопада 2022 11:30
04 листопада 2022 09:30
03 листопада 2022 11:15
19 жовтня 2022 09:30
18 жовтня 2022 11:30
07 жовтня 2022 09:30
06 жовтня 2022 11:30
21 вересня 2022 09:30