Протокол № 92 від 01.12.2022

01 грудня 2022, 11:30

                                    Комітет з питань свободи слова

                                               Протокол № 92             
                                                 1    грудня   2022

 

     вул. М.Грушевського, 26/1,

готельний комплекс «Київ», 12-й поверх

                                                                                                                                                                                                                                                  у режимі on-line                          

                                                                                                                                                                                       об 11 год. 30 хв.

           Головує:  Голова Комітету ШУФРИЧ Н.І. 

  Присутні народні депутати України:   БРАГАР Є.В.,  ШВЕЦЬ С.Ф.        

  Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

1.  Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію (реєстр. № 8229 від 25.11.2022р., внесений народними депутатами України: Р. Стефанчуком, О. Корнієнком, О. Кондратюк, Ю. Тимошенко,              А. Мотовиловцем та іншими).

2.  Проект Закону про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України щодо удосконалення положень про кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про вогневе ураження об’єктів на території України (реєстр. № 8218 від 23.11.2022р., внесений народними депутатами України: І. Фріс, Т. Батенком, С. Швецем та іншими).

3.    Про план законопроектної роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на 2023 рік.

 Порядок денний затверджено одноголосно.

        Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію (реєстр. № 8229 від 25.11.2022р., внесений народними депутатами України: Р.Стефанчуком, О.Корнієнком, О.Кондратюк, Ю.Тимошенко,       А.Мотовиловцем та іншими).

        Виступили:   ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:

Розглянувши проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію (реєстр. № 8229 від 25.11.2022р., внесений народними депутатами України: Р.Стефанчуком, О.Корнієнком, О.Кондратюк, Ю.Тимошенко, А.Мотовиловцем та іншими), Комітет вирішив:

Запропонувати Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію (реєстр. № 8229) прийняти за основу та в цілому.

  Рішення прийнято одноголосно.

Слухали: 2. Слухали інформацію секретаря Комітету С.Швеця про проект Закону про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України щодо удосконалення положень про кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про вогневе ураження об’єктів на території України (реєстр. № 8218 від 23.11.2022р., внесений народними депутатами України: І.Фріс, Т.Батенком, С.Швецем та іншими).

       Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України щодо удосконалення положень про кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про вогневе ураження об’єктів на території України (реєстр. № 8218 від 23.11.2022р., внесений народними депутатами України: І. Фріс, Т. Батенком, С. Швецем та іншими), Комітет вирішив:

Запропонувати Комітету з питань правоохоронної діяльності рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України щодо удосконалення положень про кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про вогневе ураження об’єктів на території України (реєстр. № 8218) прийняти за основу та в цілому.

Рішення прийнято одноголосно.

       Слухали: 3. Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про план законопроектної роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на 2023 рік.

Н.Шуфрич зазначив що до Комітету надійшло доручення Голови Верховної Ради України Р.Стефанчука, в якому він просить надати затвердженні на засіданні Комітету пропозиції до Плану законопроектної роботи на 2023 рік.

Головуючий запропонував підтримати відповідні пропозиції до законопроектної роботи на 2023 рік.

         Виступили:  ШУФРИЧ Н.І., БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф.

Вирішили:

Включити до Плану законопроектної роботи на 2023 рік проект Постанови про Заяву Верховної Ради України про забезпечення гарантій свободи слова і верховенства права щодо журналістів і засобів масової інформації як ключових критеріїв для вступу України до Європейського Союзу (реєстр. № 7470 від 15.06.2022р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, І.Фріз, М.Іоновою та іншими).

Прийняття цієї Постанови сприятиме захисту України в інформаційній сфері України, усуненню ризиків уповільнення руху вступу України до Європейського Союзу.

               Рішення прийнято одноголосно.

        Голова Комітету                                                 Нестор Шуфрич

        Секретар Комітету                                              Сергій Швецьор Шуфрич