Засідання робочої групи 20.02.2017

Комітет
20 лютого 2017, 19:45

20 лютого 2017 року під головуванням Вікторії Сюмар відбулося чергове засідання робочої групи з напрацювання законопроекту про аудіовізуальні медіа-послуги, у якому взяла участь експерт Ради Європи Таня Кершеван Смоквіна.

Гостя представила присутнім презентацію щодо сучасного стану, тенденцій розвитку аудіовізуального ринку та публічної політики Директиви Європейського Союзу щодо аудіовізуальних медіа-послуг. Вона навела приклади з практики Європейської групи регуляторів у сфері АВП, поділилася своїми думками щодо підходів різних національних регуляторів у створенні власних нормативно-правових баз, відповіла на запитання членів Робочої групи. У цьому контексті відбувся взаємозацікавлений обмін думками щодо загальних підходів до створення сучасної моделі регулювання українського ринку аудіовізуальних медіа-послуг, яка враховувала б його особливості та відповідала б його потребам.

Як ми вже повідомляли, у планах Комітету на 2017 рік впровадження європейських стандартів у сфері надання аудіовізуальних послуг було визначене одним із головних пріоритетів; ці плани були активно підтримані громадськими медіа-організаціями та експертами.