Протокол №1 від 04.09.2019

Комітет
09 вересня 2019, 16:19

 

                                    Комітет з питань свободи слова

 

 

                                                                                                      1

 

                                                                                    4          вересня          19

    

 

        Головує:  Голова Комітету ШУФРИЧ Н.І.

 

         Присутні народні депутати України: БРАГАР Є.В., ШВЕЦЬ С.Ф., МОТОВИЛОВЕЦЬ А.В., ШТЕПА С.С.

 

На засідання запрошені: Руденко Ольга Сергіївна – народний депутат України; Циба Тетяна Вікторівна – народний депутат України; Шевчук Микола Миколайович – заступник Керівника Апарату Верховної Ради України; Кармелюк Ірина Миколаївна – Керівник Прес-служби Апарату Верховної Ради України; Котюжинська Тетяна Григорівна – керівник Громадської спілки «Національна асоціація українських медіа»; Гріцак Костянтин Іванович – директор департаменту зовнішніх зав’язків та правових питань компанії Воля; Большакова Ольга Юріївна - голова правління Всеукраїнської громадської організації «Незалежна асоціація телерадіомовників»; Пришляк Надія – політичний оглядач Інформаційного агентства «УНІАН»; Зінковська Оксана Вікторівна – журналістка телеканалу «112 Україна».

 

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, заступник керівника секретаріату Комітету М.Андріуца; головні консультанти секретаріату Комітету Л.Блищик, І.Гриценко, П.Селецький, І.Маковецька-Саєнко, С.Самойленко.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ   

1. Про утворення підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова.

2. Про обрання голів та членів підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова.

3. Про розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на вересень 2019 року.

4. Про інформування заступником Керівника Апарату Верховної Ради України М.Шевчуком та Керівником інформаційного управління Апарату Верховної Ради України Т.Пастушенком щодо стану справ в інформаційному секторі Апарату Верховної Ради України.

5. Різне.

 

Відкриваючи перше засідання Комітету з питань свободи слова Н.Шуфрич привітав колег Цибу Тетяну Вікторівну та Руденко Ольгу Сергіївну зі складанням присяги і висловив надію, що Верховна Рада України проголосує і народні депутати будуть працювати в нашому Комітеті.

Обговорюючи порядок денний народний депутат України С.Штепа запропонував четверте питання порядку денного про інформування заступником Керівника Апарату Верховної Ради України М.Шевчуком та Керівником інформаційного управління Апарату Верховної Ради України Т.Пастушенком щодо стану справ в інформаційному секторі Апарату Верховної Ради України не розглядати, оскільки це питання не належить до предмету відання нашого Комітету.

 

А.Мотовиловець теж запропонував четвертий пункт вилучити, а в різному заслухати представників Апарату щодо ситуації, яка склалася з не допуском журналістів на урочисте засідання Верховної Ради.

 

Голова Комітету поставив цю пропозицію на голосування.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Н.Шуфрич наголосив, що виявляючи повагу до двох наших колег, які через тиждень стануть повноправними членами нашого Комітету питання перше і друге переносимо на наступне засідання Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

         Слухали: 1.  Слухали інформацію Голови Комітету Н.Шуфрича про розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на вересень 2019 року.

Виступили:   БРАГАР Є.В.

 

Вирішили:

 

Розглянувши розклад Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова на вересень 2019 року, народні депутати України - члени Комітету затвердили його.

 

РОЗКЛАД*

 

засідань Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова

на вересень 2019 року **

 

Дата проведення засідання

Місяць

Дата

вересень

04

11

18

 

 

*підготовлено відповідно до частини третьої статті 43 Закону України «Про комітети Верховної Ради України».

**підготовлено відповідно до Постанови Верховної Ради України № 25-IХ від 30 серпня 2019 року «Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Різне.

 

Народні депутати України та присутні на засіданні заслухали  Заступника Керівника Апарату Верховної Ради України Миколу Шевчука та Керівника Прес-служби Апарату Верховної Ради України Ірину Кармелюк з приводу того, що багато журналістів не змогли потрапити на урочисте засідання Верховної Ради України. Йшлося про те, що Прес-служба Апарату Верховної Ради України не встигла вчасно акредитувати представників засобів масової інформації на урочисте засідання.   

 

Парламентарі в процесі дискусії дійшли згоди щодо необхідності подальшого удосконалення нормативно-правових документів та Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України, на підставі яких здійснюється зазначена акредитація.

 

Вирішили:

 

Для обговорення шляхів вирішення цих питань та врахування інтересів усіх зацікавлених сторін члени Комітету вирішили:

 

запросити на одне з наступних засідань Комітету акредитованих при Верховній Раді України представників засобів масової інформації, Прес-службу Апарату Верховної Ради України, а також відповідальних працівників Управління державної охорони України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

         Стенограма засідання Комітету додається.

 

 

Голова Комітету                                             Нестор ШУФРИЧ

 

 

 

Секретар Комітету                                         Сергій ШВЕЦЬ