Відбулося перше засідання Комітету з питань свободи слова в новому форматі

Комітет
04 вересня 2019, 17:58

  

4 вересня 2019 року відбулося перше організаційне засідання Комітету з питань свободи слова, на якому, поряд зі звичним у такому випадку загальним обговоренням стану справ у царині предмета відання Комітету, йшлося також про стан та перспективи забезпеченням належних умов роботи акредитованих при Верховній Раді України журналістів і технічних працівників засобів масової інформації.

Присутні на зібранні народні обранці-члени Комітету в процесі дискусії дійшли згоди щодо необхідності подальшого удосконалення нормативно-правових документів, на підставі яких здійснюється зазначена акредитація. Для всебічного обговорення шляхів вирішення цих питань та врахування інтересів усіх зацікавлених сторін вирішено запросити на одне з наступних засідань Комітету представників журналістської спільноти, керівництва Апарату Верховної Ради України та його Прес-служби, а також відповідальних працівників Управління державної охорони України.

Комітет також розглянув та затвердив розклад своїх засідань на вересень поточного року.

Головуючий на засіданні Нестор Шуфрич озвучив пропозиції щодо організаційної структури Комітету. Наразі йдеться про утворення в його складі двох підкомітетів – з питань права громадян на інформацію та з питань захисту прав та свобод журналістів і працівників ЗМІ, гарантій діяльності засобів масової інформації.

Водночас, з огляду на те, що процес формування персонального складу Комітету ще не завершився, остаточний розгляд питань «Про утворення підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова» і «Про обрання голів та членів підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова» вирішено продовжити на наступному засіданні Комітету, яке відбудеться 11 вересня ц.р.