План роботи на період десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання

Комітет
30 січня 2019, 15:26

П Л А Н

роботи Комітету Верховної Ради України

з питань свободи слова та інформаційної політики

на період десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання з розподілом питань між членами Громадської ради при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики

 

Питання, які вносяться на розгляд Комітету

Строки розгляду в Комітеті (місяць)

Зацікавлений член Громадської ради

1.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», (реєстр. № 7397 від 14.12.2017р., внесений народним депутатом України В.Сюмар)

березень

О. Большакова

Н. Клітна

І. Коваль

К. Грицак

2.                   

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (щодо непоширення дії Закону на друковані засоби масової інформації органів сектору безпеки і оборони), (реєстр. № 4412 від 13.04.2016р., внесений народними депутатами України Д.Тимчуком, С.Висоцьким, І.Вінником та інш.).

квітень

Т. Катюжинська

3.                   

Проект Закону про заборону пропаганди незаконних організацій, створених на території окремих районів Донецької та Луганської областей (реєстр. № 5086 від 06.09.2016р., внесений народними депутатами України І.Лапіним, Ю.Тимошенком, М.Гаврилюком, М.Бондарем, М.Величковичем та інш.)

квітень

Е. Шнурко-Табакова

І. Коваль

4.                   

Проект Закону про внесення змін до статті 24 Закону України «Про національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (реєстр. № 8580 від 09.07.2018р., внесений народним депутатом України В.Севрюковим)

травень

К. Грицак

5.                   

Проект Закону про внесення  змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (щодо приведення у відповідність до Закону України «Про державну службу»), (реєстр. № 4353 від 31.03.2016р., внесений народними депутатами України Г.Шверком, В.Севрюковим).

травень

К. Грицак

6.                   

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо заборони реклами пива та слабоалкогольних напоїв), (реєстр. № 2859 від 15.05.2015р. внесений народними депутатами України Г.Кривошеєю, В.Сташуком, Л.Ємцем).

травень

І. Коваль

О. Погорелов

7.                   

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо особливостей реклами алкогольних напоїв та пива), (реєстр. № 2859-1 від 02.06.2015р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, О.Калгановою, М.Княжицьким та інш.).

травень

І. Коваль

О. Погорелов

8.                   

Проект Постанови про невідкладне заслуховування звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про дотримання основних принципів державного регулювання в сфері телебачення та радіомовлення (реєстр. № 5461 від 28.11.2016р., внесений народними депутатами України О.Ляшком, В.Вовком)

травень

К. Грицак

9.                   

Проект Постанови про незадовільну оцінку діяльності членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та дострокове припинення їх повноважень (реєстр. № 5462 від 28.11.2016р., внесений народними депутатами України О.Ляшком, В.Вовком)

червень

К. Грицак

10.               

Проект Постанови про рекомендацію Кабінету Міністрів України ліквідувати Міністерство інформаційної політики України (реєстр. № 5472 від 30.11.2016р., внесений народними депутатами України О.Ляшком, І.Мосійчуком).

червень

О. Большакова

11.               

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту суспільної моралі та традиційних сімейних цінностей (реєстр. № 9183 від 09.10.2018р., внесений народним депутатом України О.Вілкулом)

лютий

В. Іванов

12.               

Проект Закону про внесення змін до законів України щодо інформаційної безпеки (реєстр. № 9340 від 26.11.2018р., внесений народними депутатами України І.Котвіцьким, А.Тетеруком)

лютий

Е. Шнурко-Табакова

О. Погорелов

13.               

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо самооподаткування населення (реєстр. № 9187 від 09.10.2018р., внесений народним депутатом України О.Дроздиком)

березень

Є. Ромат

14.               

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" та інших законодавчих актів України (реєстр. № 9357-2 від 06.12.2018р., внесений народними депутатами України О.Ляшком, С.Соболевим та іншими)

березень

Е. Шнурко-Табакова

15.               

Проект Закону про внесення зміни до статті 26 Закону України "Про Національну поліцію" щодо формування інформаційних ресурсів (реєстр. № 9179 від 08.10.2018р., внесений народним депутатом України А.Геращенком)

березень

О. Погорелов

16.               

Суспільне телебачення і радіомовлення на регіональному рівні: виклики процесу становлення у м. Києві.                        

червень

С. Остапа

17.               

Виїзне засідання до Донецької та Луганської  областей. Перевірка виконання Рекомендацій Комітету щодо зміцнення інформаційної безпеки.

червень-липень

Е. Шнурко-Табакова

18.               

Проблеми інформаційного мовлення на зарубіжні країни ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (в порядку контролю виконання Закону України «Про  систему іномовлення України»).

лютий

Т. Катюжинська

19.               

Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2018 рік.

березень

Н. Клітна

20.               

Контент Суспільного мовлення: проблеми росту чи проблеми менеджменту?  в порядку виконання Закону України «Про суспільне телерадіомовлення»).

березень

С. Остапа

21.               

Стан виконання вимог чинного законодавства в процесі роздержавлення друкованих засобів масової інформації за результатами трьох років реформування.

квітень

О. Погорелов

22.               

Впровадження ефірного наземного цифрового мовлення в Україні: досвід, виклики і проблеми інформаційної безпеки.

травень

О. Большакова

23.               

Стан законодавчого супроводу вирішення питань інформаційної безпеки в умовах зростання інформаційних загроз гібридного характеру.

червень

Е. Шнурко-Табакова

24.               

Парламентські слухання на тему: «Безпека журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи вирішення»

березень-квітень

Р. Головенко