Протокол № 105 від 16.01.2019

Комітет
22 січня 2019, 09:31

   

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики

 

 

 

                                                                                                105

 

                                                                                           16         січня             19    

 

                                                         вул. М.Грушевського, 26/1, 12 поверх

                                                       

                                                                        о 14 год. 30 хв.

 

    

                                                    

           Головує:   Голова Комітету СЮМАР В.П.

 

Присутні народні депутати України: ЧЕРВАКОВА О.В., БЕНДЮЖЕНКО Ф.В., ОНУФРИК Б.С., ШВЕРК Г.А., СТЕЦЕНКО Д.О., СОЧКА О.О., ОПАНАСЕНКО О.В., ПАВЛЕНКО Ю.О., СЕВРЮКОВ В.В.

 

Відсутні народні депутати України:  АБДУЛЛІН О.Р., КОНДРАТЮК О.К., ВИСОЦЬКИЙ С.В.

 

На засіданні присутні: Барна Олег Степанович – народний депутат України; Тарабукін Олексій Юрійович – головний спеціаліст сектору правової та законопроектної роботи Міністерства інформаційної політики України; Демський Сергій Едуардович – заступник головного редактора редакції газети «Голос України»; Остапа Світлана Віталіївна – інтернет-видання ГО «Детектор медіа»; Гріцак Костянтин Іванович - секретар Громадської ради при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату Комітету Л.Блищик, М.Андріуца, П.Селецький, С.Самойленко.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ    

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення (реєстр. № 9224 від 19.10.2018, внесений народними депутатами України П.Різаненком, М.Довбенком та іншими).                          

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-1 від 06.11.2018, внесений народним депутатом України Н.Веселовою).                                      

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-2 від 06.11.2018, внесений народними депутатами України Р.Семенухою, А.Романовою та іншими).

4. Про звернення головного редактора газети «Голос України» Горлова А.Ф.  щодо необхідності утворення додатків до газети «Голос України» мовами національних меншин.                                       

5. Про звернення постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики з проханням надати роз’яснення з низки поставлених запитань.   

6. Про затвердження плану роботи Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на десяту сесію Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2019 року.).

7.  Про затвердження розкладу засідань Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на десяту сесію Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2019 року).                                  

8.  Інформація про роботу Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики протягом дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 - січень 2019 року).

                                

 

         В.Сюмар запропонувала розглянути питання про підтримку з організації прокату документального фільму «Малевич».

 

 

Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

Слухали: 1.  Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення (реєстр. № 9224 від 19.10.2018, внесений народними депутатами України П.Різаненком, М.Довбенком та іншими).                          

     

    Виступили:  СОЧКА О.О.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224 від 19.10.2018р., внесений народними депутатами України П.Різаненком та іншими), Комітет вирішив:               

 

Запропонувати Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Слухали: 2.  Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-1 від 06.11.2018, внесений народним депутатом України Н.Веселовою).                                      

    

    Виступили:  БЕНДЮЖЕНКО Ф.В.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-1 від 06.11.2018, внесений народним депутатом України Н.Веселовою), Комітет вирішив:               

 

Запропонувати Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-1) повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Слухали: 3.  Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-2 від 06.11.2018, внесений народними депутатами України Р.Семенухою, А.Романовою та іншими).

 

     Виступили:  ШВЕРК Г.А.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-2 від 06.11.2018, внесений народними депутатами України Р.Семенухою, А.Романовою та іншими), Комітет вирішив:               

 

Запропонувати Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» (реєстр. № 9224-2) повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.


Слухали: 4.  Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про звернення головного редактора газети «Голос України» Горлова А.Ф.  щодо необхідності утворення додатків до газети «Голос України» мовами національних меншин.                                       

    

    Виступили:  СЕВРЮКОВ В.В., ОНУФРИК Б.С., ОПАНАСЕНКО О.В., ПАВЛЕНКО Ю.О., ШВЕРК Г.А., ДЕМСЬКИЙ С.Е.

 

Заслухавши заступника головного редактора газети «Голос України» Демського С.Е. щодо утворення додатків до газети «Голос України» мовами національних меншин, члени Комітету вирішили продовжити розгляд цього питання після надання авторами ініціативи детальної інформації щодо механізму реалізації проекту, точних розрахунків затрат необхідних для забезпечення його ефективності та джерел фінансування.

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про звернення постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики з проханням надати роз’яснення з низки поставлених запитань.   

 

  Виступили:   ПАВЛЕНКО Ю.О., ШВЕРК Г.А., ЧЕРВАКОВА О.В.

 

     В.Сюмар зазначила, що до Комітету надійшло звернення від постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики Київської міської ради з проханням надати роз’яснення з низки питань, які стосуються виконання державних цільових програм з інформування населення, порядку висвітлення діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування засобами масової інформації, зокрема друкованими, а також перспектив подальшого розвитку комунальних засобів масової інформації.

  Парламентарії прийняли за основу текст відповіді Комітету, який після доопрацювання з урахуванням всіх пропозицій буде направлений авторам звернення.

 

     Рішення прийнято одноголосно.

 

Слухали: 6. Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про звернення ТОВ «Фреш Продакшн ЮЕй» щодо підтримки в організації цільового прокату документального фільму «Малевич».

 

    Виступили:   ПАВЛЕНКО Ю.О., ШВЕРК Г.А., ОНУФРИК Б.С.

 

В.Сюмар виступила з ініціативою підтримати та організації цільового прокату документального фільму «Малевич» у мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм» для школярів та студентів київських навчальних закладів. Фільм створено за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно і Міністерства культури Італії.

На її думку цей захід сприятиме підвищенню ефективності реалізації державними органами влади інформаційної, культурної та гуманітарної політики, допоможе долучити молодь до активного культурного та громадського життя, посприяє розвитку української масової культури.

Після обговорення члени Комітету вирішили звернутися до Міністерства освіти в науки України з проханням підтримати цей проект та звернутися до керівництва навчальних закладів міста Києва з рекомендацією включити документальний фільм «Малевич» до програми позакласних заходів.

 

Рішення прийнято одноголосно.


Слухали: 7. Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про затвердження плану роботи Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на десяту сесію Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2019 року.).


Виступили:   ШВЕРК Г.А., ОНУФРИК Б.С.

 

Шверк Г.А. запропонував у червні-липні провести виїзне засідання Комітету до Донецької та Луганської областей.

 

 

Вирішили:

 

Після обговорення члени Комітету затвердили план роботи Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на десяту сесію Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Слухали: 8. Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про затвердження розкладу засідань Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на десяту сесію Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2019 року).                                  


     Вирішили:

 

     Відповідно до вимог частини третьої статті 43 Закону України "Про комітети Верховної Ради України" та на підставі Постанови Верховної Ради України № 2665-VIII від 20 грудня 2018 року «Про календарний план проведення десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання» Комітет затвердив розклад засідань на десяту сесію Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Дата проведення засідання

Місяць

Дата

Лютий

6

27

Березень

13

20

Квітень

10

24

Травень

15

29

Червень

5

19

Липень

3

10

 

        

Рішення прийнято одноголосно.

 

Слухали: 9. Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про роботу Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики протягом дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 - січень 2019 року).                

 

Комітет заслухав і взяв до відома інформацію про роботу Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики за період дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 – січень 2019 року).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Стенограма засідання Комітету додається.

 

 

 

Голова Комітету                                              Вікторія СЮМАР

 


 

Секретар Комітету                                          Олена КОНДРАТЮК