Протокол № 100 від 17.10.2018

Комітет
22 жовтня 2018, 10:20

   

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики

 

 

 

                                                                                                100

 

                                                                                           17            жовтня       18    

 

                                                         вул. М.Грушевського 26/1, 12 поверх

                                                       

                                                                        о 14 год. 30 хв.

 

 

                                                             

           Головує:   Голова Комітету СЮМАР В.П.

 

Присутні народні депутати України: ЧЕРВАКОВА О.В., ОПАНАСЕНКО О.В.,  КОНДРАТЮК О.К., СЕВРЮКОВ В.В., БЕНДЮЖЕНКО Ф.В., ОНУФРИК Б.С., ШВЕРК Г.А., СТЕЦЕНКО Д.О., СОЧКА О.О., ПАВЛЕНКО Ю.О.

 

 

Відсутні народні депутати України:  АБДУЛЛІН О.Р., ВИСОЦЬКИЙ С.В.

 

На засіданні присутні:  Луценко Ірина Степанівна – народний депутат України; Біденко Артем Ігорович – державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Остапа Світлана Віталіївна – інтернет-видання ГО «Детектор медіа», Коваль Ігор Валентинович – виконавчий директор Асоціації «Індустріальний телевізійний комітет»; Деркач Ярослав Вікторович – помічник народного депутата України О.Кондратюк; Лилик Ірина Вікторівна – президент Громадської організації «Українська асоціація маркетингу».

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату Комітету Л.Блищик, М.Андріуца, П.Селецький, С.Самойленко.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ    

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союзу), (реєстр. № 8515 від 21.06.2018р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, В.Сюмар, О.Опанасенком та інш.).

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації (реєстр. № 8558 від 05.07.2018р., внесений народним депутатом України І.Луценко).           

3. Звіт Міністерства інформаційної політики України  про використання коштів, виділених у Держбюджеті 2018 року на здійснення заходів у сфері захисту національного інформаційного простору.

          4. Різне.

                       

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

 

Слухали: 1.  Слухали інформацію секретаря Комітету О.Кондратюк про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації (реєстр. № 8558 від 05.07.2018р., внесений народним депутатом України І.Луценко).           

 

     Виступили:   СЮМАР В.П., ШВЕРК Г.А., ЛУЦЕНКО І.С., КОВАЛЬ І.В., ЛИЛИК І.В.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації (реєстр. № 8558 від 05.07.2018р., внесений народним депутатом України І.Луценко),  Комітет вирішив:               

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації (реєстр. № 8558 від 05.07.2018р., внесений народним депутатом України І.Луценко) прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 2.  Слухали інформацію секретаря Комітету О.Кондратюк про   проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союзу), (реєстр. № 8515 від 21.06.2018р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, В.Сюмар, О.Опанасенком та інш.).

                                 

                         

     Виступили:   СЮМАР В.П., ДЕРКАЧ Я.В.

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союзу), (реєстр. № 8515 від 21.06.2018р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, В.Сюмар, О.Опанасенком та інш.), Комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союзу), (реєстр. № 8515 від 21.06.2018р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, В.Сюмар, О.Опанасенком та інш.) прийняти за основу.

 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Вікторія Сюмар запропонувала членам Комітету визначатися з поправками до прийнятого у першому читанні проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної. На її думку в цьому законопроекті багато неузгодженностей, які стосуються медійної сфери і які треба врегулювати.

Після обговорення головуюча зауважила, що необхідно послухати що пропонує галузь та проводити консультації з профільним Комітетом з питань культури і духовності.

 

        

Слухали: 3.  Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про Звіт Міністерства інформаційної політики України  про використання коштів, виділених у Держбюджеті 2018 року на здійснення заходів у сфері захисту національного інформаційного простору.

 

     Виступили:  КОНДРАТЮК О.К., БІДЕНКО А.І.

 

         Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Біденко А.І. представив звіт Міністерства інформаційної політики України  про використання коштів, виділених у Держбюджеті 2018 року на здійснення заходів у сфері захисту національного інформаційного простору.

В ході обговорення парламентарі висловили низку зауважень щодо реалізації завдань, які стоять перед цим органом у сфері іномовлення, протидії гібридній пропаганді, зокрема у книговидавничій сфері, належної реалізації державної політики при здійсненні реформ на ринку надання інформаційних послуг. Йшлося також про перспективи удосконалення порядку бюджетного фінансування заходів Міністерства, планування видатків, тощо.

Після обговорення члени Комітету Звіт Міністерства інформаційної політики України взяли до відома.

 

 

Стенограма засідання Комітету додається.

 

 

Голова Комітету                                              Вікторія СЮМАР

 

 

 Секретар Комітету                                          Олена КОНДРАТЮК