Проект Постанови 7478 Рішення Комітету

Комітет
17 травня 2018, 14:51

Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про проект Постанови про оприлюднення розмірів виплачених заробітних плат членам Кабінету Міністрів України, народним депутатам України, керівникам центральних органів виконавчої влади та керівникам державних підприємств (реєстр. № 7478 від 05.01.2018р., внесений народним депутатом України С.Капліним).                             

 

     Виступили:  ЧЕРВАКОВА О.В., ШВЕРК Г.А., ОПАНАСЕНКО О.В.

 

Обговоривши законопроект народні депутати звернули увагу на те, що в проекті йдеться про заробітні плати, однак це тільки частина виплат, які отримують урядовці, державні топ-менеджери і парламентарії. Премії ж почасти можуть значно перевищують суми зарплат.

Водночас члени Комітету констатували, що оприлюднення заробітку високопосадовців та народних депутатів на веб-ресурсах є достатнім, а щомісячні публікації цієї інформації на шпальтах «Урядового кур’єра»  потребуватиме додаткового фінансування. Було звернуто увагу на експертний висновок Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України; у ньому йдеться, зокрема, про те, що питання оприлюднення інформації, якої стосується проект № 7478, врегульоване Законом України «Про запобігання корупції», тому положення проекту про оприлюднення розмірів виплачених заробітних плат членам Кабінету Міністрів України, народним депутатам України, керівникам центральних органів виконавчої влади та керівникам державних підприємств у разі її прийняття створить правову колізію з чинними нормами в частині визначення розміру доходу, який є підставою для обов’язкового оприлюднення інформації про доходи урядовців та народних депутатів.

 

         Вирішили:

 

Розглянувши проект Постанови про оприлюднення розмірів виплачених заробітних плат членам Кабінету Міністрів України, народним депутатам України, керівникам центральних органів виконавчої влади та керівникам державних підприємств (реєстр. № 7478 від 05.01.2018р. внесений народним депутатом України С.Капліним), Комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Постанови про оприлюднення розмірів виплачених заробітних плат членам Кабінету Міністрів України, народним депутатам України, керівникам центральних органів виконавчої влади та керівникам державних підприємств повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Рішення прийнято одноголосно.