Рішення Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики (протокол № 76 від 8 листопада 2017 року) про тендер на закупівлю сучасного технологічного обладнання Державного підприємства «Парламентський телеканал «Рада»

Комітет
08 листопада 2017, 18:15

Слухали: 2. Слухали інформацію голови Комітету В.Сюмар про тендер на закупівлю сучасного технологічного обладнання Державного підприємства  «Парламентський телеканал «Рада».

 

Виступили: ЧЕРВАКОВА О.В., ПАВЛЕНКО Ю.О., ШВЕРК Г.А., ШЕВЧУК М.М., ЛЄХ В.І.

 

Директор парламентського телеканалу «Рада» Володимир Лех поінформував про причини появи в деяких засобах масової інформації критичних повідомлень щодо непрозорості проведення відбору учасників тендеру, що пов’язано з оскарженням одним з учасників конкурсу рішення  тендерної комісії.

Взявши до уваги, що на даний час це питання знято і процес торгів, на проведення яких були виділені відповідні бюджетні кошти, вже тривають, Комітет визначив свою позицію в даному питанні. Вона полягає в підтримці необхідності зміцнення технологічної бази та розвитку ДП «Парламентський телеканал «Рада» та забезпечення неухильного дотримання вимог законів при здійснення тих чи інших кроків у цьому стратегічному напрямку.

Водночас Комітет підтримав участь парламентського телеканалу «Рада» у конкурсі на отримання ліцензії у загальнонаціональному мультиплексі МХ-5  цифрового ефірного наземного мовлення.

 

На переконання членів Комітету телеканал «Рада» має бути доступним, водночас, конкурс на місце в цифровому мультиплексі повинен проходити з дотриманням чинного законодавства.