Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики за підсумками поїздки у прикордонні райони Одеської області запропонує алгоритм вирішення проблем інформаційної безпеки у регіоні.

Комітет
13 вересня 2017, 12:42

 

11-12 вересня ц.р. народні депутати – члени Комітету Вікторія Сюмар, Олександр Опанасенко, Федір Бендюженко побували з робочою поїздкою у низці прикордонних районів Одеської області, де наразі є серйозні виклики і проблеми у сфері інформаційної безпеки.

Зокрема, народні депутати разом з представниками Міністерства інформаційної політики України, Концерну РРТ, Українського державного центру радіочастот відвідали міста Білгород-Дністровський, Кілію, Роздільну, побували об’єктах інформаційної інфраструктури Одеської філії Концерну РРТ  після чого у форматі нарад з представниками місцевих рад та очільниками райдержадміністрацій обговорили проблеми забезпечення якісного покриття населених пунктів прикордонних районів наземним цифровим ефірним сигналом українських мовників .

         В Одесі народні депутати зустрілися з головою обласної державної адміністрації Максимом Степановим, обмінялися думками щодо алгоритму спільних дій по зміцненню інформаційної безпеки регіону.

          На брифінгу для представників регіональних мас-медіа голова Комітету

 Вікторія Сюмар, зауважила, що «білі плями» у покритті значної території прикордонних районів Одеської області - це результат незацікавленості монополіста цифрового мовлення компанії «Зеонбуд» добудовувати власні мережі, які не забезпечують заявлені 95 відсотків покриття населених пунктів. Відтак Комітет в рамках контрольних функцій сприятиме тому, щоб до кінця року державна в особі Одеської філії Концерну РРТ стала конкурентом «Зеонбуду» на регіональному ринку цифрового ефірного наземного мовлення. Йдеться про ліцензування провайдера та відновлення роботи цифрової мережі регіонального мультиплексу в стандарті DVBT, який у 2009 році побудував  Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр.   

За підсумками поїздки на Одещину Комітет на найближчому засіданні ухвалить відповідні рекомендації центральним органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування.