Заява Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики стосовно затримання Станіслава Асєєва

Комітет
17 липня 2017, 17:00

 

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики вважає грубим порушенням прав людини та свободи ЗМІ неправомірне затримання Станіслава Асєєва за абсурдним звинуваченням проросійськими бойовиками його у шпигунстві на тимчасово окупованих територіях. 

Комітет вважає, що переслідування громадянина України Станіслава Асєєва безпосередньо пов’язане із його професійною журналістською діяльністю. 

Комітет вбачає у цьому факт порушення прав людини та вимагає надати ОБСЄ, Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України і Гуманітарній групі у Мінську офіційну інформацію про місце перебування Станіслава Асєєва, негайного допуску до нього представників місії ООН з прав людини і Міжнародного Комітету Червоного Хреста, та звільнення українського журналіста. 

Комітет звертається до журналістів та правозахисних організацій всіх країн світу із наполегливим закликом консолідувати зусилля щодо звільнення Станіслава Асєєва.