Бочевару Р. П.

Комітет
10 жовтня 2016, 14:56

 

 

04-32/11-810                                                                10         жовтня          16

 

Бочевару Р. П.

kalachykn@vmr.gov.ua

 

Шановний Романе Павловичу!

Ваш лист «Запит на інформацію» розглянуто. Посилаючись на низку статей Закону України «Про доступ до публічної інформації», Ви просите надіслати в електронному вигляді Вам як в.о. директора Департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради копію листа Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації № 04-35/18-1718 від 02.08.2013 року, яким надано роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про доступ до публічної інформації».

У зв’язку з цим звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до частини другої статті 2 зазначеного Закону «Про доступ до публічної інформації» його дія «не поширюється на відносини щодо отримання інформації суб’єктами владних повноважень при здійсненні ними своїх функцій, а також на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом».

Роз’яснення № 04-35/18-1718 від 02.08.2013, про яке йдеться, надавалося третій особі – Української Асоціації районних та обласних рад і не стосується безпосередньо діяльності Вінницької міської влади. Це роз’яснення, як і решта документів тимчасового зберігання періоду роботи Верховної Ради України минулого (сьомого) скликання, у встановленому законодавством порядку були передані до Національного архівного фонду. Секретаріат Комітету не є розпорядником цієї інформації і не зобов’язаний надавати її за запитами громадян.

Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду (частина перша статті 23 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

 

 

З повагою

 

Завідувач секретаріату

Комітету Верховної Ради України

з питань свободи слова та

інформаційної політики                                                                  М. Козлов

 

 

 

Вик. Селецький П.І.,

т. 255-95-25.