Протокол № 64 від 27.04.2012

Комітет
27 квітня 2012, 10:25

Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                             64

 

                                                                                          27           квітня          12

 

 

      Головує:  голова комітету СТЕЦЬ Ю.Я.

 

 

       Присутні народні депутати України: БОНДАРЕНКО О.А., ГОЛУБ О.В., ЛАНДІК В.І., УКОЛОВ В.О., БАГРАЄВ М.Г., КОНДРАТЮК О.К., МУЦ О.П., АБДУЛЛІН О.Р.

 

 

        Відсутні народні депутати України:  ФЕДУН О.Л.

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко; головні консультанти секретаріату комітету С.Самойленко, Л.Блищик, Я.Глиняна, старший консультант секретаріату комітету М.Андріуца; консультант секретаріату комітету М.Шамота.

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до статті 22 Закону України «Про рекламу» (щодо реклами натуральних вин, пива та визначення поняття спеціалізованого видання), (реєстр. № 9507, внесений народними депутатами О. Голубом, П. Климцем).

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо ліцензування мовлення), (реєстр. № 10117, внесений народним депутатом О. Муцем).

3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» (про спрощення процедури реєстрації друкованих засобів масової інформації), (реєстр.№ 10135, внесений народними депутатами О. Абдулліним, О. Бондаренко, В. Уколовим).

4. Про проект Закону про впорядкування норм окремих законів України у відповідності до норм Закону України «Про інформацію», (реєстр.№ 10157, внесений народним депутатом В. Уколовим).

5.Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів, Державного комітету телебачення і радіомовлення), (реєстр. № 10220, внесений народним депутатом Ю. Мірошниченком).

6. Про створення робочої групи з удосконалення законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» та «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

 

Порядок  денний  затверджено  одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про внесення змін до статті 22 Закону України «Про рекламу» (щодо реклами натуральних вин, пива та визначення поняття спеціалізованого видання), (реєстр. № 9507 від 28.11.2011р., внесений народними депутатами О. Голубом, П. Климцем та іншими).

 

Виступили:  Ю.СТЕЦЬ, В.УКОЛОВ, В.ЛАНДІК

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 22 Закону України «Про рекламу» (щодо реклами натуральних вин, пива та визначення поняття спеціалізованого видання), Комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Голосували: “за” – 5

                      проти” – 4

                      утримались” -  0

 

Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Бондаренко про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо ліцензування мовлення), (реєстр. № 10117 від 23.02.2012р., внесений народним депутатом О. Муцем).

 

Виступили:  О.МУЦ, Ю.СТЕЦЬ, В.ЛАНДІК, О.АБДУЛЛІН

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо ліцензування мовлення), Комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Голосували: “за”  8

                      проти” – 1

                      утримались” -  0

 

Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету В.Уколова про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» (про спрощення процедури реєстрації друкованих засобів масової інформації), (реєстр. № 10135 від 29.02.2012р., внесений народними депутатами О. Абдулліним, О. Бондаренко, В. Уколовим).

 

Виступили:  Ю.СТЕЦЬ, В.УКОЛОВ, О.БОНДАРЕНКО, О.ГОЛУБ

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» (про спрощення процедури реєстрації друкованих засобів масової інформації), Комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію голови підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету В.Уколова про проект Закону про впорядкування норм окремих законів України у відповідності до норм Закону України «Про інформацію», (реєстр. № 10157 від 07.03.2012р., внесений народним депутатом В. Уколовим).

Виступили:  Ю.СТЕЦЬ, О.БОНДАРЕНКО, М.БАГРАЄВ

 

Вирішили:   

Розглянувши Про проект Закону про впорядкування норм окремих законів України у відповідності до норм Закону України «Про інформацію», Комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читання законопроект прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Бондаренко про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів, Державного комітету телебачення і радіомовлення), (реєстр. № 10220, внесений народним депутатом Ю. Мірошниченком).

 

Виступили:  Ю.СТЕЦЬ, О.АБДУЛЛІН, О.МУЦ

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів, Державного комітету телебачення і радіомовлення), Комітет вирішив:

запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

 

Голосували: “за” – 4

                      проти”3

                      утримались” -  2

 

Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 6. Слухали інформацію голови комітету Ю.Стеця про створення робочої групи з удосконалення законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» та «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

 

Після обговорення народні депутаті України – члени комітету вирішили створити робочу групу з удосконалення законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» та «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      Юрій СТЕЦЬ