Протокол № 66 від 25.05.2012

Комітет
25 травня 2012, 10:25

Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                                                                      66

 

                                                                                                                                    25          травня          12

 

 

      Головує:  голова комітету СТЕЦЬ Ю.Я.

 

 

       Присутні народні депутати України: БОНДАРЕНКО О.А., ГОЛУБ О.В., ФЕДУН О.Л., ЛАНДІК В.І., УКОЛОВ В.О., КОНДРАТЮК О.К., МУЦ О.П., БАГРАЄВ М.Г.

 

 

        Відсутні народні депутати України: АБДУЛЛІН О.Р.

 

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко; головні консультанти секретаріату комітету С.Самойленко, Л.Блищик, Я.Глиняна, П.Селецький, старший консультант секретаріату комітету М.Андріуца.

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.     Про звернення членів Комітету щодо недопущення працівників медіа сфери до ложі преси сесійної зали Верховної Ради України 26 квітня ц.р.

2.     Про проект Закону про внесення змін до статті 21 Закону України "Про доступ до публічної інформації" (щодо відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк), (реєстр. № 10465 від 14.05.2012 р., внесений народним депутатом Ю. Стецем).

3.     Про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України шостого скликання", (реєстр. № 10466 від 14.05.2012 р., внесений народним депутатом Ю. Стецем).

4.     Про проект Закону про права інтелектуальної власності та репутацію Об'єднання європейських футбольних асоціацій (реєстр. № 10267 від 26.03.2012р., внесений Кабінетом Міністрів України).

5.     Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення гласності і прозорості у діяльності фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування), (реєстр. № 10357 від 17.04.2012р., внесений народним депутатом В. Кириленком).

6.     Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони проявів сексизму у рекламі (реєстр. № 10441 від 10.05.2012 р., внесений народним депутатом Ю. Ковалевською).

 

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету Ю.Стеця про звернення журналістів щодо недопущення працівників медіа сфери до ложі преси сесійної зали Верховної Ради України.

 

Ю.СТЕЦЬ повідомив, що на минулому засіданні комітету було прийнято рішення підготувати листи до Голови Верховної Ради України, голів депутатських фракцій у Верховній Раді України та до Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України з проханням надати оцінку ситуації, яка виникла 26 квітня ц.р. в кулуарах Верховної Ради України.

Він запропонував членам комітету направити ці листи Голові Верховної Ради України, депутатським фракціям у Верховній Раді України та до Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію голови комітету Ю.Стеця про проект Закону про внесення змін до статті 21 Закону України "Про доступ до публічної інформації" (щодо відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк), (реєстр. № 10465 від 14.05.2012 р., внесений народним депутатом Ю. Стецем).

 

 

Виступили: В.УКОЛОВ, О.БОНДАРЕНКО, О.ФЕДУН

 

 

 

Вирішили:  

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (щодо відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк), Комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету Ю.Стеця про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України шостого скликання", (реєстр. № 10466 від 14.05.2012 р., внесений народним депутатом Ю. Стецем).

 

Виступили: О.БОНДАРЕНКО, В.ЛАНДІК, М.БАГРАЄВ

 

Вирішили:  

Розглянувши проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України шостого скликання", (реєстр.№ 10466 від 14.05.2012 р., внесений народним депутатом Ю. Стецем), Комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Постанови за основу та в цілому.

 

Голосували: “за” – 7

                      проти” – 0

                      утримались” - 2

 

 

Рішення прийнято.

 

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію голови підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету В.Уколова про проект Закону про права інтелектуальної власності та репутацію Об'єднання європейських футбольних асоціацій (реєстр. № 10267 від 26.03.2012р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

 

Виступили:  О.ГОЛУБ, Ю.СТЕЦЬ, О.МУЦ

 

Вирішили:  

Розглянувши проект Закону про права інтелектуальної власності та репутацію Об’єднання європейських футбольних асоціацій, Комітет вирішив:

Запропонувати Комітету з питань науки та освіти рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

Голосували: “за” – 6

                      проти” – 0

                      утримались” - 3

 

Рішення прийнято.

 

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови комітету Ю.Стеця про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення гласності і прозорості у діяльності фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування), (реєстр.№ 10357 від 17.04.2012р., внесений народним депутатом В. Кириленком).

 

Виступили: В.ЛАНДІК, О.БОНДАРЕНКО, О.КОНДРАТЮК

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення гласності і прозорості у діяльності фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування), Комітет вирішив:

запропонувати Комітету з питань соціальної політики та праці рекомендувати Верховній раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

Голосували: “за” – 7

                      проти” – 0

                      утримались” - 2

 

Рішення прийнято.

 

 

 

Слухали: 6. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони проявів сексизму у рекламі (реєстр. № 10441 від 10.05.2012 р., внесений народним депутатом Ю. Ковалевською).

 

Виступили: О.БОНДАРЕНКО, Ю.СТЕЦЬ, В.УКОЛОВ

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони проявів сексизму у рекламі (реєстр. № 10441 від 10.05.2012 р., внесений народним депутатом Ю. Ковалевською), Комітет вирішив:

запропонувати Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендувати Верховній раді України відхилити зазначений законопроект.

 

Голосували: “за” – 7

                      проти” – 1

                      утримались” - 1

 

 

Рішення прийнято.

 

 

 

Голова Комітету                                                      Юрій СТЕЦЬ