Протокол № 68 від 20.06.2012

Комітет
20 червня 2012, 10:25

Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                                                                      68

 

                                                                                                                                      20          червня          12

 

 

      Головує:  голова комітету СТЕЦЬ Ю.Я.

 

 

       Присутні народні депутати України: БОНДАРЕНКО О.А., ГОЛУБ О.В., ФЕДУН О.Л., ЛАНДІК В.І., УКОЛОВ В.О., МУЦ О.П., АБДУЛЛІН О.Р., КОНДРАТЮК О.К.

 

        Відсутні народні депутати України:  БАГРАЄВ М.Г.

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко; головні консультанти секретаріату комітету С.Самойленко, Л.Блищик, І.Горецька, П.Селецький, Я.Глиняна, старший консультант секретаріату комітету М.Андріуца; консультант секретаріату комітету М.Шамота.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.     Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу, (реєстр. № 10511 від 22.05.2012р., внесений народним депутатом В. Даниленком).

2.     Проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про інформацію" (щодо визначення термінів), (реєстр.  10512 від 22.05.2012р., внесений народним депутатом Д. Шпеновим).

3.     Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо взаємодії Ради міністрів Автономної Республіки Крим з міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади, (реєстр. № 10242 від 22.03.2012 р., внесений народними депутатами В. Забарським, Б. Дейчем та іншими).

4. Про представлення до нагородження орденом "За заслуги" IIІ ступеня народного депутата України, заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Голуба О.В.

5. Про представлення до нагородження Грамотою Верховної Ради України старшого консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андріуци М.В.

 

Порядок затверджено одноголосно.

 

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови підкомітету з питань вільного доступу громадян до інформації та контроль за діяльністю органів влади в інформаційному просторі В.Ландіка про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу, (реєстр. № 10511 від 22.05.2012р., внесений народним депутатом В. Даниленком).

 

Виступили: Ю.СТЕЦЬ, О.БОНДАРЕНКО, О.КОНДРАТЮК, О.АБДУЛЛІН

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу, комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читання законопроект прийняти за основу.

 

Голосували: “за” – 4

                      проти” – 2

                      утримались” - 3

 

Рішення прийнято.

 

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Бондаренко про проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про інформацію" (щодо визначення термінів), (реєстр.  10512 від 22.05.2012р., внесений народним депутатом Д. Шпеновим).

 

Виступили: Ю.СТЕЦЬ, В.ЛАНДІК, О.ГОЛУБ, В.УКОЛОВ, О.ФЕДУН

 

Вирішили:  

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про інформацію" (щодо визначення термінів), комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

Голосували: “за” – 5

                      проти” – 3

                      утримались” - 1

 

Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо взаємодії Ради міністрів Автономної Республіки Крим з міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади, (реєстр. № 10242 від 22.03.2012 р., внесений народними депутатами В. Забарським, Б. Дейчем та іншими).

 

Виступили: О.БОНДАРЕНКО, В.УКОЛОВ, В.ЛАНДІК, Ю.СТЕЦЬ, О.ГОЛУБ

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо взаємодії Ради міністрів Автономної Республіки Крим з міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади, (реєстр. № 10242 від 22.03.2012 р., внесений народними депутатами В. Забарським, Б. Дейчем та іншими), комітет вирішив:

 запропонувати Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендувати Верховній Раді України відхилити зазначений законопроект.

 

Голосували: “за” – 5

                      проти” – 3

                      утримались” - 1

 

Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Бондаренко про представлення до нагородження орденом "За заслуги" IIІ ступеня народного депутата України, заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Голуба О.В.

Виступили:  Ю.СТЕЦЬ, В.УКОЛОВ, В.ЛАНДІК, О.КОНДРАТЮК

 

Вирішили:   

Розглянувши питання про представлення до нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня народного депутата України, заступника Голови Комітету з питань свободи слова та інформації Голуба О.В., комітет вирішив:

 рекомендувати Верховній Раді України внести Президентові України подання про нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня народного депутата України, заступника Голови Комітету з питань свободи слова та інформації Голуба Олександра Володимировтча.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови комітету Ю.Стеця про нагородження Грамотою Верховної Ради України старшого консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андріуци М.В.

 

Виступили:  В.ЛАНДІК, О.ГОЛУБ, О.МУЦ

 

Вирішили:   

Розглянувши клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України старшого консультанта секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації Андріуци М.В.,  комітет вирішив:

внести до Верховної Ради України подання про нагородження Грамотою Верховної Ради України старшого консультанта секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації Андріуци Михайла Володимировича.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      Юрій СТЕЦЬ