Протокол № 71 від 28.09.2012

Комітет
28 вересня 2012, 10:25

Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                                                                        71

 

                                                                                                                                       28        вересня           12

 

 

      Головує:  голова комітету СТЕЦЬ Ю.Я.

 

 

    Присутні народні депутати України: БОНДАРЕНКО О.А., ЛАНДІК В.І., МУЦ О.П., КОНДРАТЮК О.К., УКОЛОВ В.О. АБДУЛЛІН О.Р.,ФЕДУН О.Л.

 

 

 

        Відсутні народні депутати України:  ГОЛУБ О.В., БАГРАЄВ М.Г.

 

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату комітету С.Самойленко, І.Горецька

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

Про проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в першому читанні проекту Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини" (реєстр. № 11255 від 25.09.2012р., внесений народним депутатом України В.Журавським).

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету Ю.Стеця про проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в першому читанні проекту Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини" (реєстр. № 11255 від 25.09.2012р., внесений народним депутатом України В.Журавським).

 

Виступили: БОНДАРЕНКО О.А., ЛАНДІК В.І., МУЦ О.П., КОНДРАТЮК О.К., УКОЛОВ В.О.

 

 

 

Вирішили:

 

         Розглянувши проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в першому читанні проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини» ( реєстр. № 11255 від 25.09.2012 р.), внесений народним депутатом України Журавським В.С., комітет вирішив:

 

1.Звернутись до фракцій та груп Верховної Ради України з проханням підтримати проект зазначеної постанови та скасувати рішення про прийняття в першому читанні проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини».

2. Звернутись до Голови Верховної Ради України з проханням долучати Комітет з питань свободи слова та інформації до переліку профільних комітетів при розгляді подібних питань, з метою послаблення суспільного резонансу при прийнятті рішень, що обмежують свободу слова та права журналістів в Україні.

 

 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      Юрій СТЕЦЬ