Протокол № 75 від 20.11.2012

Комітет
20 листопада 2012, 10:25

Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                                                                                 75

 

                                                                                                                                               20        листопада        12

 

 

 

      Головує:  голова комітету СТЕЦЬ Ю.Я.

 

 

       Присутні народні депутати України:  БОНДАРЕНКО О.А., ГОЛУБ О.В., КОНДРАТЮК О.К., УКОЛОВ В.О., АБДУЛЛІН О.Р., БАГРАЄВ М.Г.,       МУЦ О.П., ФЕДУН О.Л.

 

 

        Відсутні народні депутати України:   ЛАНДІК В.І.

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату комітету Я.Глиняна, Л.Блищик, С.Самойленко, старший консультант секретаріату комітету М.Андріуца.

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо інформування населення про вміст у харчовій генетично модифікованих організмів (реєстр. № 11299 від 05.10.2012р., внесений Кабінетом Міністрів України).

         2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у відповідність з Кримінальним процесуальним кодексом України (реєстр. № 11355 від 16.10.2012р., внесений Кабінетом Міністрів України).

         3. Про рекомендації Верховній Раді України щодо зняття законопроектів з розгляду через втрату їх актуальності.

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету Ю.Стеця про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо інформування населення про вміст у харчовій генетично модифікованих організмів (реєстр. № 11299 від 05.10.2012р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

Виступили:  О.БОНДАРЕНКО,  О.КОНДРАТЮК, О.ГОЛУБ

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо інформування населення про вміст у харчовій продукції генетично модифікованих організмів (реєстр. № 11299 від 05.10.2012р., внесений Кабінетом Міністрів України), комітет вирішив:

запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Бондаренко про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у відповідність з Кримінальним процесуальним кодексом України (реєстр. № 11355 від 16.10.2012р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

Виступили: Ю.СТЕЦЬ, О.ГОЛУБ, О.АБДУЛЛІН, В.УКОЛОВ, О.ФЕДУН, О.МУЦ

 

 

О.Бондаренко зауважила, що підтримує зазначений законопроект з внесенням поправки до статті 57 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». (… вимоги до розповсюдження інформації про кримінальні правопорушення; …)

 

 

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення законодавства у відповідність з Кримінальним процесуальним кодексом України, комітет вирішив:

запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.

 

Голосували:   за” – 3

                         проти” – 0

                          утримались” - 6

 

 

Рішення не прийнято.

 

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету Ю.Стеця про рекомендації Верховній Раді України щодо зняття законопроектів з розгляду через втрату їх актуальності.

 

Виступили:  О.БОНДАРЕНКО,  О.КОНДРАТЮК, М.БАГРАЄВ

 

Вирішили:

Заслухавши інформацію голови комітету Ю.Стеця щодо підготовки комітетом матеріалів стосовно законопроектів, прийнятих Верховною Радою України нинішнього скликання у першому читанні, розгляд яких не було завершено прийняттям остаточного рішення щодо них, для їх передачі  Верховній Раді України наступного скликання, комітет вирішив:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України зняти проект Постанови «Про звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2011 рік» (реєстр. № 10263 від 23.03.2012р., внесений народним депутатом України Ю.Стецем) з розгляду, як такий, що втратив свою актуальність.

 

2. Підготувати матеріали для передачі Верховній Раді України наступного скликання таких законопроектів, прийнятих Верховною Радою України у першому читанні:

- проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій), (реєстр. №3002 від 21.07.2008р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк та іншими);

- проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо приведення у відповідність із Європейською конвенцією про транскордонне телебачення), (реєстр. № 3081 від 28.08.2008р., внесений Президентом України В.Ющенко);

-  проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення поняття «спеціалізовані видання» та усунення протиріч між окремими положеннями Закону), (реєстр. № 5316 від 05.11.2009р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, М.Баграєвим);

-  проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі), (реєстр. № 6447-1 від 16.06.2010р, внесений народним депутатом України О.Кондоатюк).

 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      Юрій СТЕЦЬ