Протокол № 13 від 05.07.2013

Комітет
05 липня 2013, 10:25

  Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                13

 

                                                                                         05         липня           13

 

 

      Головує:  голова комітету ТОМЕНКО М.В.

 

       Присутні народні депутати України: БАГРАЄВ М.Г.,  МІРОШНИЧЕНКО І.М., РАУПОВ Р.Б., КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л., КОНДРАТЮК О.К., АБДУЛЛІН О.Р.

 

        Відсутні народні депутати України:  БОНДАРЕНКО О.А., ГОЛУБ О.В., СТЕЦЬ Ю.Я.

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату комітету М.Андріуца, Я.Глиняна, Л.Блищик, С.Самойленко.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

1. Про розгляд додаткової таблиці до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень), (реєстр. № 0944 від 12.12.2012 р.).

 

Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про розгляд додаткової таблиці до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень), (реєстр. № 0944 від 12.12.2012 р.)

 

Виступили: М.БАГРАЄВ, М.ТОМЕНКО, О.АБДУЛЛІН, Р.РАУПОВ, М.КНЯЖИЦЬКИЙ

 

Вирішили:

Розглянувши додаткову, підготовлену до розгляду в другому читанні  порівняльну таблицю до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень),  комітет вирішив:

 

Поправку шістдесяту народного депутата України О.Кондратюк – врахувати частково та викласти в такій редакції:

 

«Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім абзацу сорок першого пункту 5 Розділу I цього Закону, який набирає чинності з 1 січня 2016 року.

Встановити, що через шість місяців з дати набрання чинності цим Законом до 31 грудня 2015 року включно зовнішня реклама повинна розміщуватись вздовж проїжджої частини вулиць і доріг на відстані не менше ніж 50 метрів від встановленої зовнішньої реклами, а у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування - на відстані не менше ніж 500 метрів.

Встановити мораторій на видачу нових документів дозвільного характеру на розміщення зовнішньої реклами до 1 січня 2016 року.

2. До приведення законодавства України у відповідність із цим Законом акти законодавства застосовуються в частині, що не суперечить цьому Закону.

3. Внести зміни до таких законодавчих актів України:

1) у Законі України «Про автомобільні дороги» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2005, № 51, ст.556) статтю 38 викласти у такій редакції:

«Стаття 38. Розміщення рекламоносіїв на автомобільних дорогах.

Відносини, які виникають під час розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг, регулюються Законом України «Про рекламу».

2) Пункт 110 Переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, затвердженого Законом України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, № 47, ст.532), викласти у такій редакції:

«110. Погодження на розміщення зовнішньої реклами у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування».

4. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити перегляд і скасування міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Голова Комітету                                                      Микола ТОМЕНКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                 Олександр ГОЛУБ