Протокол № 19 від 24.10.2013

Комітет
24 жовтня 2013, 10:25

Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                19

 

                                                                                          24         жовтня          13

 

 

      Головує:  голова комітету ТОМЕНКО М.В.

 

 

       Присутні народні депутати України: ГОЛУБ О.В., АБДУЛЛІН О.Р., МІРОШНИЧЕНКО І.М., КОНДРАТЮК О.К., РАУПОВ Р.Б., БАГРАЄВ М.Г.

 

 

        Відсутні народні депутати України:  БОНДАРЕНКО О.А., СТЕЦЬ Ю.Я., КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л.

 

 

       На засідання запрошені: Остапа Світлана – журналіст Інтернет-видання «Телекритика».

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату комітету М.Андріуца, Я.Глиняна, Л.Блищик, П.Селецький, С.Самойленко.

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

            1. Проект Закону про внесення змін до статті 20 Закону України «Про рекламу» (щодо заборони використання зображень дітей у політичній рекламі), (реєстр. № 1079 від 13.12.2012р., внесений народним депутатом України М.Томенком).

            2. Проект Закону про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про рекламу» (щодо розміщення реклами на транспортних засобах), (реєстр. № 3073 від 13.08.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

            3.Проект Закону про внесення змін до статті 18 Закону України «Про рекламу» щодо розміщення реклами на транспорті (реєстр. № 3073-1 від 20.08.2013р., внесений народним депутатом України К.Бондаревим).

            4. Проект Закону про внесення змін до статті 18 Закону України "Про статус народного депутата України (щодо визначення ефірного часу)" (реєстр. № 3293 від 19.09.2013р., внесений народними депутатами України І.Спіріною, В.Матвєєвим).

5. Проект Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо відкритості відомостей Державного реєстру прав), (реєстр. № 3378 від 08.10.2013р., внесений народними депутатами України В.Чумаком, О.Калетник, Л.Оробець та іншими).

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо отримання витягу з Державного реєстру прав),(реєстр. № 3378-1 від 10.10.2013р., внесений народними депутатами України А.Мохником, Р.Марцінківим).

7. Проект Закону про внесення змін до статті 102 Бюджетного кодексу України (щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу), (реєстр. № 2249а від 06.06.2013р., внесений народним депутатом України Р.Шугалом).

            8. Проект Закону про перевезення на таксі та перевезення на замовлення (реєстр. № 2393а від  21.06.2013р., внесений народними депутатами України Д.Святашем, В.Немілостівим, В.Поляковим).

         9. Різне.

 

Порядок денний  затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови Комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до статті 20 Закону України «Про рекламу» (щодо заборони використання зображень дітей у політичній рекламі), (реєстр. № 1079 від 13.12.2012р., внесений народним депутатом України М.Томенком).

 

Під час обговорення законопроекту Голова Комітету Микола Томенко переніс розгляд проекту Закону про внесення змін до статті 20 Закону України «Про рекламу» (щодо заборони використання зображень дітей у політичній рекламі) на інше засідання комітету.

 

 

 

Слухали:2. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про рекламу» (щодо розміщення реклами на транспортних засобах), (реєстр. № 3073 від 13.08.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України)

 

Виступили:  М.ТОМЕНКО, О.АБДУЛЛІН, І.МІРОШНИЧЕНКО

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про рекламу» (щодо розміщення реклами на транспортних засобах), комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про рекламу» (щодо розміщення реклами на транспортних засобах), прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про внесення змін до статті 18 Закону України «Про рекламу» щодо розміщення реклами на транспорті (реєстр. № 3073-1 від 20.08.2013р., внесений народним депутатом України К.Бондаревим).

 

Виступили:  М.ТОМЕНКО, М.БАГРАЄВ, О.ГОЛУБ

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 18 Закону України «Про рекламу» щодо розміщення реклами на транспорті (реєстр. № 3073-1 від 20.08.2013р., внесений народним депутатом України К.Бондаревим)., комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 18 Закону України «Про рекламу» (щодо розміщення реклами на транспорті) відхилити.

 

Голосували:  «за»- 6

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 1

 

 

Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про Проект Закону про внесення змін до статті 18 Закону України "Про статус народного депутата України (щодо визначення ефірного часу)" (реєстр. № 3293 від 19.09.2013р., внесений народними депутатами України І.Спіріною, В.Матвєєвим).

 

Виступили:  І.МІРОШНИЧЕНКО, О.АБДУЛЛІН, М.БАГРАЄВ

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 18 Закону України "Про статус народного депутата України (щодо визначення ефірного часу)" (реєстр. № 3293 від 19.09.2013р., внесений народними депутатами України І.Спіріною, В.Матвєєвим), комітет вирішив:

1. Направити Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України висновок з пропозицією рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

2. Комітет вважає, що даний законопроект потребує доопрацювання із врахуванням пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи в другому читанні та пропонує звернути увагу на законодавчу ініціативу попереднього скликання (реєстр. № 10086 від 21.12.2012р. внесений народними депутатами України М.Томенком, С.Сасом, В.Кравчуком).

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо відкритості відомостей Державного реєстру прав), (реєстр. № 3378 від 08.10.2013р., внесений народними депутатами України В.Чумаком, О.Калетник, Л.Оробець та іншими).

 

Виступили:   І.МІРОШНИЧЕНКО, О.АБДУЛЛІН, О.КОНДРАТЮК

 

Вирішили:

розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо відкритості відомостей Державного реєстру прав), (реєстр. № 3378 від 08.10.2013р., внесений народними депутатами України В.Чумаком, О.Калетник, Л.Оробець та іншими), комітет вирішив:

направити Комітету з питань економічної політики висновок з пропозицією рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо відкритості відомостей Державного реєстру прав) прийняти за основу.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 6. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо отримання витягу з Державного реєстру прав), (реєстр. № 3378-1 від 10.10.2013р., внесений народними депутатами України А.Мохником, Р.Марцінківим).

 

Виступили:   І.МІРОШНИЧЕНКО, О.АБДУЛЛІН, О.ГОЛУБ

 

Вирішили: 

розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо отримання витягу з Державного реєстру прав), комітет вирішив:

направити Комітету з питань економічної політики висновок з пропозицією рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо отримання витягу з Державного реєстру прав) прийняти за основу.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 7. Слухали інформацію голови підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету Р. Раупова про проект Закону про внесення змін до статті 102 Бюджетного кодексу України (щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу), (реєстр. № 2249а від 06.06.2013р., внесений народним депутатом України Р.Шугалом).

 

Виступили:   М.ТОМЕНКО, О.ГОЛУБ

 

Вирішили: 

розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 102 Бюджетного кодексу України (щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу),  комітет вирішив:

запропонувати Комітету з питань бюджету рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 102 Бюджетного кодексу України (щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу) прийняти за основу.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 8. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про перевезення на таксі та перевезення на замовлення (реєстр. № 2393а від  21.06.2013р., внесений народними депутатами України Д.Святашем, В.Немілостівим, В.Поляковим).

 

Виступили:   І.МІРОШНИЧЕНКО, М.ТОМЕНКО, М.БАГРАЄВ

 

Вирішили: 

розглянувши проект Закону про перевезення на таксі та перевезення на замовлення (реєстр. № 2393а від  21.06.2013р., внесений народними депутатами України Д.Святашем, В.Немілостівим, В.Поляковим), комітет вирішив:

запропонувати Комітету з питань транспорту і зв’язку рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читання законопроект відхилити.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Різне.

 

М.Томенко нагадав народним депутатам України, що 4 грудня ц.р. комітет проводить конференцію на тему: «Європейські стандарти надання послуг транскордонного мовлення та свобода отримання і передачі інформації в Україні: законодавчий аспект». Водночас він наголосив, що відповідальним за проведення конференції визначено голову підкомітету з питань телебачення і радіомовлення М.Княжицького.

 

 

М.Томенко повідомив, що 31 жовтня 2013 року за адресою м.Київ, вул. Володимирська, 15 відбудеться чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні МВС України в м. Києві. Він запропонував від комітету на засідання Громадської ради направити заступника голови комітету І.Мірошниченка.

 

 

М.Томенко поінформував членів комітету, що  польські колеги запропонували в рамках обміну досвідом переходу на суспільне мовлення та засади функціонування організації засобів масової інформації на прикладі Польщі  в період з 9 по 13 грудня ц.р. прийняти українську делегацію.

Він звернувся до членів комітету з проханням до кінця тижня визначитися з представниками від комітету для участі в делегації. 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      Микола ТОМЕНКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                 Олександр ГОЛУБ