Протокол № 7 від 27.01.2015

Комітет
27 січня 2015, 10:25

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики

 

 

 

7

 

27         січня             15

 

 

 

      Головує:  голова комітету СЮМАР В.П.

 

 

       Присутні народні депутати України: ВИСОЦЬКИЙ С.В., ОПАНАСЕНКО О.В., СОЧКА О.О., СТЕЦЕНКО Д.О., ЧЕРВАКОВА О.В., ОНУФРИК Б.С.

 

       Відсутні народні депутати України:  КОНДРАТЮК О.К., АБДУЛЛІН О.Р., ПАВЛЕНКО Ю.О.

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату комітету Я.Глиняна, Л.Блищик, С.Самойленко, М.Андріуца, П.Селецький.

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо участі іноземних осіб в телеорганізаціях) (реєстр. № 1768 від 15.01.2015р., внесений народними депутатами України А.Левусем, С.Висоцьким, М.Величковичем).

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення (реєстр. № 1824 від 23.01.2015р., внесений народними депутатами України В.Сюмар, Д.Стеценком, О.Опанасенком, В.Ар’євим).

3.  Про звернення Державного комітету телебачення і радіомовлення України щодо направлення на експертизу до Ради Європи законопроекту про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (реєстр. № 1123 від 01.12.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, О.Абдулліним).

          4. Різне.

 

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

 

Слухали:1. Слухали інформацію заступника голови комітету С.Висоцького про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо участі іноземних осіб в телеорганізаціях) (реєстр. № 1768 від 15.01.2015р., внесений народними депутатами України А.Левусем, С.Висоцьким, М.Величковичем).

 

 

Виступили:  СЮМАР В.П., ОНУФРИК Б.С., ЧЕРВАКОВА О.В., ОПАНАСЕНКО О.В.  

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях), комітет вирішив:

 

         1. Рекомендувати Верховній Раді України включити цей законопроект до порядку денного пленарного засідання.

         2. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях) прийняти за основу.

         3. Доручити заступнику Голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики С.Висоцькому представляти позицію комітету під час розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію голови комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення (реєстр. № 1824 від 23.01.2015р., внесений народними депутатами України В.Сюмар, Д.Стеценком, О.Опанасенком, В.Ар’євим).

 

Виступили: ОПАНАСЕНКО О.В., ВИСОЦЬКИЙ С.В.   

 

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення (реєстр. № 1824 від 23.01.2015р., внесений народними депутатами України В.Сюмар, Д.Стеценком, О.Опанасенком, В.Ар’євим), комітет вирішив:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити цей законопроект до порядку денного пленарного засідання першої сесії восьмого скликання.

2. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

3. Доручити Голові Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики В.Сюмар представляти позицію комітету під час розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету В.Сюмар про звернення Державного комітету телебачення і радіомовлення України щодо направлення на експертизу до Ради Європи законопроекту про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (реєстр. № 1123 від 01.12.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, О.Абдулліним).

 

 

Виступили: ВИСОЦЬКИЙ С.В., СТЕЦЕНКО Д.О.

 

 

Вирішили:

 

Розглянувши звернення Державного комітету телебачення і радіомовлення України щодо направлення на експертизу до Ради Європи законопроекту про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (реєстр. № 1123 від 01.12.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, О.Абдулліним), комітет вирішив:

Звернутися до Голови Верховної Ради України В.Гройсмана з проханням направити проект Закону про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (реєстр. № 1123 від 01.12.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, О.Абдулліним) на експертизу до Ради Європи.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                   Вікторія СЮМАР

 

 

 

Секретар Комітету                                               Олена КОНДРАТЮК