Анонси подій

Перейти до розділу
20 березня 10:00
20 березня 2024 року відбудеться чергове засідання Комітету посилання...
18 березня 14:29
На фронті загинув медійник Петро Цурукін докладніше
07 березня 13:02
Реакція Комітету з питань свободи слова на затримання медійників видання "Українська правда" докладніше
23 лютого 14:32
Оголошення для інститутів громадянського суспільства! докладніше
16 лютого 11:12
З Днем військового журналіста! докладніше
02 лютого 15:20
Засудження репортажу журналіста суспільного мовника Німеччини ZDF Арміна Кьорпера докладніше
24 січня 10:20
Журналістка видання «Накипіло» Анна М’ясникова отримала поранення внаслідок удару росії по Харкову 23 січня 2024 року докладніше
19 січня 15:28
Привітання Комітету з питань свободи слова колективу Суспільного мовлення докладніше
18 січня 12:03
Знімальна група "Крим.Реалії" потрапила під артилерійський обстріл у районі Роботино докладніше
18 січня 09:54
Офіційна позиція Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова щодо атак на журналістів докладніше
05 січня 11:18
10 січня відбудеться лекція голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова докладніше
23 грудня 10:48
Ведучий «24 Каналу» Олексій Печій використав відрядження на саміт Європейської ради та залишився за кордоном докладніше
15 березня 2018, 10:55

Комітет позитивно оцінив роботу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2017 рік

 

Засідання Комітету 14 березня 2018 року, що відбулося за участю керівництва і членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, представників громадських організацій та медіа-експертів, було присвячене розгляду звіту Національної ради за попередній 2017 рік.

Вимоги до змістовного наповнення цього документа чітко регламентовані положеннями статті 16 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення». У ньому насамперед має відображатися  інформація про реалізацію стратегічних завдань, визначених Планом розвитку національного телерадіопростору України у звітному році та пріоритетні завдання на перспективу.

Представляючи звіт, голова Національної ради Юрій Артеменко відзначив, що упродовж минулого року очолюваний ним регуляторний орган працював над створенням ефективної системи захисту інформаційного простору України. Крім цього, регулятор сприяв організаційному забезпеченню реформування Національної суспільної телерадіокомпанії України, контролював виконання мовниками та провайдерами програмної послуги норм законів щодо прозорості медіа-власності, розкриття інформації про кінцевих бенефіціарів (контролерів) та пов’язаних осіб.

У числі головних завдань Національної ради, за словами її очільника, було забезпечення виконання законодавчих норм щодо збільшення частки вітчизняного продукту в ефірі українських радіостанцій та норм, які регламентують частку україномовних передач на вітчизняному телебаченні. В активі Національної ради – також чималий внесок у забезпечення заходів з відновлення українського мовлення на територіях Донецької та Луганської областей, що прилягають до зони проведення Антитерористичної операції.

Голова Комітету Вікторія Сюмар, розпочинаючи обговорення звіту, зауважила: документ за змістом детальний, мова його професійна, не політизована. Вона запропонувала колегам-парламентаріям ухвалити наступне рішення: рекомендувати Верховній Раді України за підсумками розгляду на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2017 рік взяти до відома. Після тривалого обговорення багатьох проблем, які стосуються регуляторної діяльності Національної ради (народні депутати України не лише відзначали високий фаховий рівень підготовки звіту, а й звертали увагу на актуальні завдання, які ще належить вирішити) Комітет одноголосно підтримав пропозицію Вікторії Сюмар.