ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

засідання Комітету Верховної Ради України

з питань свободи слова

 

17 лютого 2021 року (середа) о 14:30 год.

 (вул. Грушевського, 26/1, готельний комплекс «Київ», 12 поверх)

 

1. Про звернення народних депутатів України: І. Геращенко, М. Іонової, І. Климпуш-Цинцадзе, І. Фріз щодо можливого порушення норм депутатської етики і загальновизнаних норм моралі народним депутатом України Кивою І.В.

Доповідає: Н. Шуфрич

 

2. Про звернення колективу журналістів щодо можливого перешкоджання їх професійній діяльності зі сторони представників Запорізької міської ради, а також щодо можливої бездіяльності співробітників відділу № 1 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області.

Доповідає: Н. Шуфрич

 

3. Про звернення народних депутатів України: Р. Лозинського, С. Бобровської, Г. Васильченко, Ю. Клименко, О. Стефанишиної, Л. Василенко, Н. Піпи, В. Цабаля, Я. Рущишина, О. Устінової, Р. Костенка до Голови Верховної Ради України Д. Разумкова щодо позбавлення акредитації журналістів та технічних працівників телеканалів, які перебувають під санкціями, зокрема «112», «NewsOne» та «Zik».

Доповідає: Н. Шуфрич

 

4. Про звернення генерального продюсера радіостанції «Ретро ФМ» Олександра Стадніченка щодо неналежного, зі слів автора, здійснення працівниками слідчого управління ГУНП у м. Києві обшуку в його особистому помешканні, вилучення речей, які використовувались під час журналістської діяльності та накладення на них арешту

Доповідає: Н. Шуфрич

 

5. Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо забезпечення права на інформацію та захисту журналістської діяльності (реєстр. № 5040 від 08.02.2021р., внесений народними депутатами України Т. Цибою, А. Костюхом, Є. Кравчук та іншими).

Доповідає: Т. Циба

 

6. Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо вчинення повторного порушення, пов’язаного з незаконною відмовою у доступі до інформації (реєстр. № 5047 від 08.02.2021р., внесений народними депутатами України Н. Шуфричем, Т. Цибою, Є. Брагаром, О. Санченком, С. Швецем).

Доповідає: Н. Шуфрич

 

7. Різне

 

Голова Комітету                                                              Нестор ШУФРИЧ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку