Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

 

   51

 

17         березня           11

 

 

 

 

      Головує:  Голова Комітету А.ШЕВЧЕНКО

 

 

       Присутні народні депутати України: СТЕЦЬ Ю.Я., БОНДАРЕНКО О.А., УКОЛОВ В.О., ЛАНДІК В.І., КОНДРАТЮК О.К., АБДУЛЛІН О.Р., БАГРАЄВ М.Г., МУЦ О.П.

 

        Відсутні народні депутати України:   ГОЛУБ О.В.,  ФЕДУН О.Л. 

 

На засідання запрошені:  Сенченко Андрій Віленович – народний депутат України; Веліжанський Сергій Костянтинович – народний депутат України; Манжосов Володимир Анатолійович – Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Мудрак Лариса Михайлівна – заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Єлманова Оксана Михайлівна – член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Опілат Ірина Володимирівна – член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Баранов Євген Валерійович – член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Фартушний Микола Всеволодович – член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Красикова Тетяна Олександрівна – президент ТРК Чорноморська; Большакова Ольга – керівник Програми законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників.

 

Присутні: завідувач секретаріату Комітету М.Козлов; заступник завідувача секретаріату Комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату Комітету І.Горецька, П.Селецький, С.Самойленко, Л.Блищик, Я.Глиняна.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

         1. Про Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2010 рік.

         2. Про ситуацію навколо ТОВ “Чорноморська телерадіокомпанія”.

         3. Різне.

 

 Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови підкомітету з питань вільного доступу громадян до інформації та контролю за діяльністю органів влади в інформаційному просторі В.Ландік та голови підкомітету з питань телебачення і радіомовлення О.Бондаренко про Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2010 рік.

 

 

Виступили:   Ю.СТЕЦЬ, А.ШЕВЧЕНКО, В.УКОЛОВ, О.БОНДАРЕНКО, В.ЛАНДІК, О.КОНДРАТЮК, О.АБДУЛЛІН; М.БАГРАЄВ, О.МУЦ, В.МАНЖОСОВ, Л.МУДРАК, М.ФАРТУШНИЙ, О.ЄЛМАНОВА

 

Вирішили:   

 

Розглянувши Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2010 рік, Комітет вирішив:

 

Рекомендувати Верховній Раді України Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2010 рік взяти до відома.

 

 

Голосували:   “за” – 5

                        “проти” – 3

                        “утримались” - 1

 

 

Рішення прийнято.

 

 

 

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію голови Комітету А.Шевченка про ситуацію навколо ТОВ “Чорноморська телерадіокомпанія”.

 

Виступили: А.СЕНЧЕНКО, А.ШЕВЧЕНКО, О.БОНДАРЕНКО, О.КОНДРАТЮК, В.УКОЛОВ, В.ЛАНДІК, С.ВЕЛІЖАНСЬКИЙ, В.МАНЖОСАВ, Л.МУДРАК,  Т.КРАСИКОВА

 

Вирішили:   

Заслухавши народного депутата України Андрія Сенченка, президента телекомпанії Тетяну Красикову та обговоривши ситуацію яка виникла навколо ТОВ “Чорноморська телерадіокомпанія”, Комітет вирішив:

1. Звернутися листом до Генеральної прокуратури України та Служби Безпеки України щодо перевірки фактів тиску на ТОВ “Чорноморська телерадіокомпанія”.

2. Направити лист Антимонопольному комітету України та Концерну РРТ щодо тарифів і технічного обслуговування Кримського радіотелевізійного передавального центру.

3. Запропонувати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення знайти можливість переглянути питання про продовження строку дії ліцензії компанії на мовлення в трьох населених пунктах Криму.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

         Р і з н е:

 

         В.УКОЛОВ повідомив членів Комітету про ситуацію з призупиненням виходу “Газети по-київськи”. Він додав, що 17 березня 2011 року у форматі наради Комітет провів зустріч з головним редактором “Газети по-київськи” Сергієм Тихим де обговорили заяву трудового колективу газети.

         Члени Комітету вирішили звернутися з відкритим листом до Президента України В.Януковича з проханням застосувати свій вплив, щоб переконати власника газети відновити її випуск. Копію листа надіслати генеральному директору групи каналів “1+1” Олександру Ткаченку.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

         А.ШЕВЧЕНКО наголосив, що секретаріатом Комітету підготовлено проект Постанови про внесення змін у додаток до Постанови Верховної Ради України “Про порядок денний восьмої сесії Верховної Ради України шостого скликання”, яким пропонується доповнити розділ I “Питання, підготовлені до розгляду на пленарних засіданнях” такими законопроектами:

проекту Закону про реформу державної та комунальної преси (реєстр. № 6468 від 02.06.2010р.)

проекту Закону  про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення доступу осіб з вадами слуху до інформації (реєстр. № 6618 від 01.07.2010р.)

Пропонується також розділ ІІ “Питання, які доручається підготувати і доопрацювати для розгляду на сесії” додатку зазначеної Постанови доповнити положеннями щодо розгляду на сесії таких законопроектів:

проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації (реєстр. № 0890 від 23.11.2007р.);

проект Закону про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (щодо встановлення відповідальності за розміщення реклами у непристосованих для цього місцях), (реєстр. № 3569 від 26.12.2008р.);

проект Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо ліцензування мовлення), (реєстр. № 6596 від 29.06.2010р.);

проект Закону про редакційну свободу державної та комунальної преси в процесі роздержавлення (реєстр. № 7501 від 22.12.2010р.).

         У зв’язку з цим Комітет вирішив:

         1. Внести проект Постанови про внесення змін у додаток до Постанови Верховної Ради України “Про порядок денний восьмої сесії Верховної Ради України шостого скликання” на розгляд Верховної Ради України.

         2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу та в цілому.

         3. Звернутися до Голови Верховної Ради України В.Литвина та Погоджувальної ради, депутатських фракцій з проханням включити питання до розкладу засідань Верховної Ради України.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

         О.БОНДАРЕНКО зауважила, що є проект Розпорядження Голови Верховної Ради України В.Литвина про забезпечення виконання Закону України “Про доступ до публічної інформації” в Апараті Верховної Ради України. Вона додала, що відповідно до Розпорядження  “ у разі надходження запиту на інформацію, яка може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел (офіційний сайт Верховної Ради України, офіційні друковані видання, тощо), але яка відповідно до ст. 22 Закону має бути надана запитувачу, структурним підрозділом з питань запитів та інформацію є секретаріат Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації”.

         А.ШЕВЧЕНКО зазначив, що він мав розмову з Головою Верховної Ради України В.Литвином який пообіцяв без погодження з Комітетом Розпорядження не підписувати. Він також додав, що В.Литвин визначив нових виконавців, які зараз відпрацьовують це Розпорядження.

 

 

         А.ШЕВЧЕНКО повідомив, що 18 березня 2011 року о 13.00. за участі ТСК з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та Комітету з питань свободи слова та інформації відбудеться круглий стіл на тему: “Відносини засобів масової інформації і силових структур в Україні”

 

 

Стенограма засідання Комітету додається.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                 Андрій ШЕВЧЕНКО

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15