Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

 

№ 50

 

2         березня           11

 

 

 

      Головує:  Голова Комітету А.ШЕВЧЕНКО

 

 

       Присутні народні депутати України: СТЕЦЬ Ю.Я., БОНДАРЕНКО О.А., УКОЛОВ В.О., ЛАНДІК В.І., КОНДРАТЮК О.К., ФЕДУН О.Л.

 

 

        Відсутні народні депутати України: ГОЛУБ О.В., АБДУЛЛІН О.Р., БАГРАЄВ М.Г., МУЦ О.П.     

 

 

На засідання запрошені:  Красноступ Ганна Миколаївна – начальник відділу законопроектної роботи юридичного управління Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Мустафін Олексій – виконуючий обов’язки головного редактора “Вікон” каналу СТБ; Пашаєв Осман – голова профспілки “Медіафронт”; Лещенко Сергій – журналіст “Української правди”; Соколенко Наталія – журналіст “СТБ”; Червакова Ольга – журналіст СТБ; Погорелов Олексій Валерійович - Генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси; Остапа Світлана – журналіст Інтернет - видання  Телекритика”; Большакова Ольга – керівник Програми законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників.

 

 

Присутні: заступник завідувача секретаріату Комітету М.Козлов,  головні консультанти секретаріату Комітету І.Горецька, П.Селецький, С.Самойленко, старший консультант секретаріату Комітету М.Андріуца.

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

         1. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами), (реєстр. № 4510 від 20.05.2009р.), підготовлений до другого читання.

2. Проект Закону про внесення змін до статті 21 Закону України “Про рекламу” (щодо супроводження реклами лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування) (реєстр. № 4708 від 24.06.2009 р., внесений народними депутатами України О.Зарубінським, О.Шепелевим), друге читання.

         3. Про звернення Державного підприємства “Спеціалізоване видавництво “Либідь” щодо сприяння у продовженні терміну оренди приміщень по вул. Пушкінській, 32-а.

         4. Про затвердження робочої групи по підготовці до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів), (реєстр. № 5164 від 24.09.2009р., внесений народними депутатами України Ю.Мірошниченком та іншими).

         5. Про входження народних депутатів до складу підкомітетів Комітету з питань свободи слова та інформації.

6. Про заяву журналістського руху «Стоп цензурі!» щодо ситуації з невиходом сюжету Ганни Суряднової та Тимофія Кощія 25 лютого 2011 року в ефір телеканалу СТБ.

 

         А Шевченко запропонував розглянути першим питанням заяву журналістського руху «Стоп цензурі!» щодо ситуації з невиходом сюжету Ганни Суряднової та Тимофія Кощія 25 лютого 2011 року в ефір телеканалу СТБ.

 

 Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

Слухали: 1. Слухали інформацію секретаря Комітету Ю.Стеця про заяву журналістського руху «Стоп цензурі!» щодо ситуації з невиходом сюжету Ганни Суряднової та Тимофія Кощія 25 лютого 2011 року в ефір телеканалу СТБ.

 

Виступили:   Ю.СТЕЦЬ, А.ШЕВЧЕНКО, В.УКОЛОВ, О.БОНДАРЕНКО, В.ЛАНДІК, О.КОНДРАТЮК, О.ФЕДУН, О.МУСТАФІН, Н.СОКОЛЕНКО, О.ЧЕРВАКОВА, О.ПАШАЄВ, С.ЛЕЩЕНКО

 

Вирішили:   

         1. Звернутися до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням надати інформацію про стан виконання Правлінням ЗАО “ММЦ СТБ” вимог Закону України “Про телебачення і радіомовлення” у частині створення та діяльності редакційної ради телеканалу та умов ліцензій.

         2. Ініціювати спільне засідання Комітету та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

3. Передати стенограму засідання Комітету та матеріали щодо ситуації з невиходом сюжету Ганни Суряднової та Тимофія Кощія 25 лютого 2011 року в ефір телеканалу СТБ до Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію голови підкомітету з питань телебачення і радіомовлення О.Бондаренко про підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами), (реєстр. № 4510 від 20.05.2009р.).

 

Виступили:   А.ШЕВЧЕНКО, В.УКОЛОВ, О.КОНДРАТЮК, В.ЛАНДІК

 

Вирішили:   

Розглянувши підготовлену до розгляду в другому читанні порівняльну таблицю до проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами), Комітет вирішив:

 

1. Поправку першу народного депутата України М.Круцяпідтримати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку другу народного депутата України Ю.Кармазіна – відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку третю народного депутата України М.Круцяпідтримати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку четверту народного депутата України Ю.Кармазіна -  відхилити

                      Голосували:   за” – 6

                                              проти” – 0

                                               утримались” - 1

Рішення прийнято

    поправку п’яту народного депутата України Ю.Кармазіна - підтримати

Рішення прийнято одноголосно

 

2. Назву статті 55-1 викласти в такій редакції:

 “Особливості розповсюдження програм та передач з платними інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами) на каналах з обмеженим доступом”.

Частину першу статті 55-1 виключити. У зв’язку з цим замінити нумерацію наступних частин.

Рішення прийнято одноголосно

 

3. Внести такі зміни в прикінцеві положення:

 “Цей Закон набирає чинності через тиждень з дня його  опублікування”.

Рішення прийнято одноголосно

 

4. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект у другому читанні та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про внесення змін до статті 21 Закону України “Про рекламу” (щодо супроводження реклами лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування) (реєстр. № 4708 від 24.06.2009 р., внесений народними депутатами України О.Зарубінським, О.Шепелевим), друге читання.

        

Виступили:   Ю.СТЕЦЬ, А.ШЕВЧЕНКО, О.ФЕДУН

 

         Вирішили:   

1. Переглянувши рішення щодо прикінцевих положень підготовленого до другого читання проекту Закону України “Про внесення зміни до статті 21 Закону України “Про рекламу” (щодо супроводження реклами лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування), Комітет вирішив змінити термін вступу законопроекту в дію виклавши його в такій редакції: “Цей Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування”. Зміна викликана необхідністю виконання укладених договорів.

2. Рекомендувати Верховній раді України прийняти законопроект у другому читанні та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Слухали: 4. Слухали інформацію Голови Комітету А.Шевченка про звернення Державного підприємства “Спеціалізоване видавництво “Либідь” щодо сприяння у продовженні терміну оренди приміщень по вул. Пушкінській, 32-а.

Виступили:   О.БОНДАРЕНКО, Ю.СТЕЦЬ,  В.ЛАНДІК, О.ФЕДУН

 

Вирішили:   

         Розглянувши звернення директора Державного підприємства “Спеціалізоване видавництво “Либідь” щодо проблем із продовженням оренди виробничого приміщення у Києві по вул. Пушкінській, 32-а, Комітет вирішив:

1. Звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням  взяти на контроль питання продовження терміну оренди виробничого приміщення по вул. Пушкінській, 32-а у м. Києві Державним підприємством “Спеціалізоване видавництво “Либідь”.

         2. Направити лист голові Київської міської державної адміністрації О.Попову із проханням посприяти наданню підприємству “Спеціалізоване видавництво “Либідь” можливості продовжити договір оренди на безальтернативній основі та за розцінками для бюджетних організацій.

 

Рішення  прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про затвердження робочої групи по підготовці до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів), (реєстр. № 5164 від 24.09.2009р., внесений народними депутатами України Ю.Мірошниченком та іншими).

 

Виступили: А.ШЕВЧЕНКО, О.БОНДАРЕНКО, О.КОНДРАТЮК, В.УКОЛОВ, В.ГОРОБЦОВ, С.ОСТАПА, І.РОЗКЛАДАЙ

 

Після обговорення члени Комітету вирішили відкласти розгляд питання   до наступного засідання Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 6. Слухали інформацію Голови Комітету А.Шевченка про входження народних депутатів до складу підкомітетів Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

         А.ШЕВЧЕНКО звернув увагу членів комітету, що вони мають надати свої  пропозиції до складу підкомітетів та запропонував перенести розгляд питання на наступне засідання.

 

Стенограма засідання Комітету додається.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                 Андрій ШЕВЧЕНКО

 

 

 

 

 

Секретар Комітету                                                             Юрій Стець

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15