Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

№ 59

 

11           січня           12

 

 

             Головує:  голова комітету ШЕВЧЕНКО А.В.

 

             Присутні народні депутати України: БОНДАРЕНКО О.А., СТЕЦЬ Ю.Я.,  АБДУЛЛІН О.Р., ЛАНДІК В.І., УКОЛОВ В.О. 

 

            Відсутні народні депутати України: ГОЛУБ О.В., КОНДРАТЮК О.К., ФЕДУН О.Л., МУЦ О.П., БАГРАЄВ М.Г.

 

На засідання запрошені: Оробець Леся Юріївна  – народний депутат України; Абрамов Сергій – директор департаменту телебачення і радіомовлення  Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Сухенко Максим Анатолійович – головний редактор департаменту журналістських розслідувань каналу “1+1”; Дейнеко Олег – ведучий програми “Гроші”; Покальчук Оксана – юрист каналу “1+1”; Бернадська Лілія Віталіївна – заступник голови Хмельницької облдержадміністрації – керівник апарату.

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко; головні консультанти секретаріату комітету С.Самойленко, Л.Блищик, Я.Глиняна, П.Селецький, старший консультант секретаріату комітету М.Андріуца; консультант секретаріату комітету М.Шамота.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

            1. Про транслюванням у святкові дні обласними державними телеканалами, а також Державною телерадіокомпанією “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення” пропагандистського фільму “Просто Юля”.

            2. Обговорення інформації у зв’язку з оприлюдненням на телеканалі “1+1” сюжету телевізійної програми “Гроші” від 22 листопада 2012 року.

            3. Про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів, реєстраційний № 5164.

            4. Проект Постанови про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року, реєстраційний № 9311 від 19.10.2011 р., внесений народними депутатами України  Томенком М.В., Кондратюк О.К., Курпілем С.В., Уколовим В.О.

5. Проект Закону про дні вшанування пам’яті та дні жалоби, реєстраційний № 9187 від 20.09.2011р., внесений народним депутатом України Фельдманом О. Б.

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" щодо забезпечення здоров'я уболівальників та спортсменів і створення сприятливої атмосфери для перегляду матчів Євро-2012, реєстраційний № 9642 від 23.12.2011 р., внесений народними депутатами України  Унгуряном П.Я., Тедеєвим Е.С., Мірошниченком Ю.Р., Попеску І.В., Шкілем А.В., Камчатним В.Г. 

7. План роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на лютий –липень 2012 року.

 

Порядок денний  затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету А.Шевченка про транслюванням у святкові дні обласними державними телеканалами, а також Державною телерадіокомпанією “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення” пропагандистського фільму “Просто Юля”.

 

Виступили: О.БОНДАРЕНКО, Ю.СТЕЦЬ, В.УКОЛОВ, О.АБДУЛЛІН, С.АБРАМОВ

 

Вирішили:   

Заслухавши інформацію про транслюванням у святкові дні обласними державними телеканалами, а також Державною телерадіокомпанією “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення” пропагандистського фільму “Просто Юля”, Комітет вирішив:

1. Звернутися до Державного комітету телебачення і радіомовлення України з проханням провести перевірку яким чином пропагандистський фільм “Просто Юля” потрапив на екран.

2. Звернутися до Державної телерадіокомпанії “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення” з проханням надати інформацію щодо укладання договорів з обласними державними телерадіокомпаніями (Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Луганська, Рівненська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська) про трансляцію в період з 31.12.2011р. по 09.01.2012р. пропагандистського фільму “Просто Юля”.

3. Запропонувати Державній фінансовій інспекції України провести позапланову перевірку обласних державних телерадіокомпаній на предмет з’ясування джерел оплати за трансляцію пропагандистського фільму “Просто Юля”.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Бондаренко про обговорення інформації у зв’язку з оприлюдненням на телеканалі “1+1” сюжету телевізійної програми “Гроші” від 22 листопада 2012 року.

 

Виступили: А.ШЕВЧЕНКО, Ю.СТЕЦЬ, В.УКОЛОВ В.ЛАНДІК, О.АБДУЛЛІН, М.СУХЕНКО, Л.БЕРНАДСЬКА, О.ДЕЙНЕКО

 

Вирішили:   

1.Рекомендувати каналу «1+1» залучити до розв’язання конфлікту, пов’язаного з оприлюдненням на телеканалі «1+1» сюжету телевізійної програми «Гроші» від 22 листопада 2011року, редакційну раду телевізійного каналу;

2. Привернути увагу журналістської громадськості України до ситуації довкола сюжету програми “гроші” від 22 листопада 2011 року, наголосивши на необхідності дотримуватися у професійній діяльності норм журналістської етики.

3. Направити лист Незалежній медіа-профспілці України з пропозицією розглянути  конфлікт у зв’язку з оприлюдненням на телеканалі «1+1» сюжету телевізійної програми «Гроші» від 22 листопада 2011 року та надати  висновок стосовно дотримання професійних прав журналістів, причетних до підготовки зазначеного сюжету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету А.Шевченка про проект Постанови про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року, реєстраційний № 9311 від 19.10.2011 р., внесений народними депутатами України  Томенком М.В., Кондратюк О.К., Курпілем С.В., Уколовим В.О.

 

Виступили:  Ю.СТЕЦЬ, В.ЛАНДІК,  О.БОНДАРЕНКО, В.УКОЛОВ

 

Вирішили:   

Розглянувши прийнятий за основу Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року, Комітет вирішив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти у другому читанні та в цілому проект Постанови Верховної Ради України про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року.

2. Доручити голові комітету А.Шевченку доповісти питання на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію голови комітету А.Шеченка про проект Закону Про дні вшанування пам’яті та дні жалоби, реєстраційний № 9187 від 20.09.2011р., внесений народним депутатом України Фельдманом О. Б.

 

Виступили:  Ю.СТЕЦЬ, О.БОНДАРЕНКО, В.ЛАНДІК

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону України Про дні вшанування памяті та жалоби, Комітет вирішив:

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийнято за основу.

 

Голосували:    “за” – 4

                         “проти” – 2

                         “утримались” – 0

 

Рішення прийнято.

 

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови комітету А.Шевченка про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" (щодо забезпечення здоров'я уболівальників та спортсменів і створення сприятливої атмосфери для перегляду матчів Євро-2012), реєстраційний № 9642 від 23.12.2011 р., внесений народними депутатами України  Унгуряном П.Я., Тедеєвим Е.С., Мірошниченком Ю.Р., Попеску І.В., Шкілем А.В., Камчатним В.Г. 

 

Виступили:  Ю.СТЕЦЬ,  В.ЛАНДІК, О.БОНДАРЕНКО, В.УКОЛОВ

 

Вирішили:   

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України “Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" (щодо забезпечення здоров'я уболівальників та спортсменів і створення сприятливої атмосфери для перегляду матчів Євро-2012), Комітет вирішив:

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 6. Слухали інформацію секретаря Комітету Ю.Стеця про план роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на лютий – липень 2012 року.

 

Виступили: А.ШЕВЧЕНКО,  В.ЛАНДІК, О.БОНДАРЕНКО, В.УКОЛОВ, О.АБДУЛЛІН

 

Після обговорення народні депутати України – члени комітету затвердили план роботи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 7. Слухали інформацію голови комітету А.Шевченка про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів, реєстраційний № 5164.

 

 Виступили: Ю.СТЕЦЬ,  В.ЛАНДІК, О.БОНДАРЕНКО, В.УКОЛОВ, О.АБДУЛЛІН

 

А.Шевченко повідомив, що з’явилася нова підготовлена Головним юридичним управлінням таблиця до Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів).

У зв’язку з цим члени комітету відклали розгляд цього питанья на наступне засідання комітету.

 

                    

 

Р і з н е.

 

А.Шевченко повідомив, що в секретаріаті комітету вакантна посада спеціаліста І категорії. Він запропонував розглянути кандидатуру Петренко Оксани Миколаївни.

О.Бондаренко зауважила, що це питання не стояло у порядку денному і що депутати неготові його розглядати.

Тому голова комітету А.Шевченко зазначив, що це питання комітет розгляне на одному з найближчих засідань комітету.

 

            Стенограма засідання комітету додається.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                           Андрій ШЕВЧЕНКО

 

 

 

 

Секретар Комітету                                                       Юрій СТЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15