Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                7

 

                                                                                         23         травня            13

 

 

 

      Головує:  голова Комітету ТОМЕНКО М.В.

 

 

       Присутні народні депутати України: БОНДАРЕНКО О.А., МІРОШНИЧЕНКО І.М., ГОЛУБ О.В., РАУПОВ Р.Б., КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л., СТЕЦЬ Ю.Я., КОНДРАТЮК О.К., АБДУЛЛІН О.Р. 

 

 

        Відсутні народні депутати України: БАГРАЄВ М.Г.

 

     

       На засідання запрошені: Коряк Валерій Володимирович – начальник ГУ МВС України у м. Києві; Панченко Аліна Михайлівна – директор департаменту конституційного, адміністративного та соціального законодавства Міністерства юстиції України; Сніцарчук Ольга – журналістка «5 каналу»; Содель Владислав – фотокореспондент видавничого дому «Комерсант України»; Остапа Світлана Анатоліївна – журналіст Інтернет-видання «Телекритика».

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату комітету М.Андріуца, Я.Глиняна, Л.Блищик, С.Самойленко, П.Селецький, спеціаліст І категорії секретаріату комітету О.Петренко.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

         1. Про побиття журналіста «5 каналу» Ольги Сніцарчук та кореспондента видавничого дому «Комерсант України» Влада Соделя.

         2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір), (реєстр. № 0945 від 12.12.2012р.,) друге читання.

         3. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду), (реєстр. № 2142 від 31.01.2013р.).

         4 Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації (реєстр. № 2731 від 04.04.2013р.).

         5. Про затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на тему: Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні, які відбулися 15 травня 2013р.

         6.  Кадрове питання.

 

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію члена комітету Ю.Стеця про побиття журналіста «5 каналу» Ольги Сніцарчук та кореспондента видавничого дому «Комерсант України» Влада Соделя.

 

Виступили: М.ТОМЕНКО, О.БОНДАРЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО,  М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.КОНДРАТЮК, О.АБДУЛЛІН, В.КОРЯК, О.СНІЦАРЧУК, В.СОДЕЛЬ

        

Вирішили:

 

Обговоривши питання про побиття журналіста «5 каналу» Ольги Сніцарчук і кореспондента видавничого дому «Комерсант Україна» Владислава Соделя 18 травня 2013 року та переглянувши відео з місця інциденту Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації встановивши факт побиття журналістів, перешкоджання журналістській діяльності та бездіяльності органів правопорядку під час інциденту вирішив:

 

         1. Звернутися до Міністерства внутрішніх справ України з вимогою проведення справедливого розслідування та покарання всіх винних у скоєнні злочину.

         2. Звернутися до органів правопорядку щодо проведення ретельного розслідування  фактів бездіяльності працівників органів внутрішніх справ під час інциденту.

3. Заслухати інформацію про хід розслідування побиття журналіста         «5 каналу» Ольги Сніцарчук і кореспондента видавничого дому «Комерсант Україна» Владислава Соделя 18 травня 2013 року на наступних засіданнях Комітету до завершення розслідування справи.

 

 

Голосували:  «за»- 8

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 1

 

         Рішення не прийнято.

 

 

 

 Слухали: 2. Слухали інформацію голови підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету Р.Раупова про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір), (реєстр. № 0945 від 12.12.2012р.,)

 

Виступили: М.ТОМЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО, Ю.СТЕЦЬ, О.КОНДРАТЮК, О.ГОЛУБ

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір), (реєстр. № 0945 від 12.12.2012р.,), комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у другому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір, зняти з розгляду як такий, що втратив актуальність;

         визначити доповідачем від Комітету з питань свободи слова та інформації під час розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України Томенка Миколу Володимировича, народного депутата України, Голову Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Голосували:  «за»- 5

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 3

 

         Рішення прийнято.

 

Народний депутат України – член комітету Ю.Стець на момент голосування не був присутній в залі.

 

 

 

 Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду), (реєстр. № 2142 від 31.01.2013р.).

 

Виступили: О.КОНДРАТЮК, Ю.СТЕЦЬ, А.ПАНЧЕНКО

 

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі», комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

Голосували:  «за»- 7

                       «проти» – 1

                       «утримались» - 1

 

         Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію голови підкомітету з питань телебачення і радіомовлення М.Княжицького про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації (реєстр. № 2731 від 04.04.2013р.).

 

Виступили:  М.ТОМЕНКО, О.ГОЛУБ, Ю.СТЕЦЬ

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації, комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на тему: Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні, які відбулися 15 травня 2013р.

 

 

Виступили: М.ТОМЕНКО, О.БОНДАРЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО, М.КНЯЖИЦЬКИЙ

 

 

Вирішили:

 

Узагальнивши пропозиції від народних депутатів України - членів комітету та учасників слухань, комітет вирішив:

 

1. Затвердити Рекомендації слухань у Комітеті з питань свободи слова та інформації на тему: «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні».

 

2. Надіслати Рекомендації до Кабінету Міністрів України, Державної служби зв’язку та захисту інформації, Державному комітету телебачення і радіомовлення України, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, Раді національної безпеки та оборони України, Антимонопольному комітету України, органам місцевого самоврядування, ТОВ «Зеонбуд».

 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 6. Слухали інформацію завідувача секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації Козлова М.В. про переведення з посади спеціаліста І категорії секретаріату комітету на посаду старшого консультанта секретаріату комітету Петренко Олександру Миколаївну.

 

Виступили:  М.ТОМЕНКО, О.АБДУЛЛІН

 

Після обговорення, комітет вирішив:

 

Звернутися до Голови Верховної Ради України з проханням призначити на вакантну посаду старшого консультанта секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації Петренко Олександру Миколаївну, яка працює на посаді спеціаліста І категорії цього ж секретаріату комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 7. Слухали інформації завідувача секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації Козлова М.В. про призначення Горецької Ніни Леонідівни на посаду старшого консультанта секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

 

Виступили:  М.ТОМЕНКО, Р.РАУПОВ

 

Після обговорення, комітет вирішив:

 

У зв’язку з наявністю вакантної посади старшого консультанта секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації звернутися до Голови Верховної Ради України з проханням дозволити пройти стажування на зазначеній посаді Горецькій Ніні Леонідівні з подальшим призначення її, за результатами стажування, на посаду старшого консультанта секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

 

Голосували:  «за»- 8

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 1

 

 

Рішення прийнято.

 

 

 

 

Стенограма засідання комітету додається.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      Микола ТОМЕНКО

 

 

 

 

 

Секретар Комітету                                                 Олександр ГОЛУБ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15