Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                10

 

                                                                                         20         червня            13

 

 

 

 

      Головує:  голова комітету ТОМЕНКО М.В.

 

 

       Присутні народні депутати України: БОНДАРЕНКО О.А., БАГРАЄВ М.Г., МІРОШНИЧЕНКО І.М., РАУПОВ Р.Б., КОНДРАТЮК О.К. ГОЛУБ О.В., АБДУЛЛІН О.Р. 

 

 

        Відсутні народні депутати України: КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л., СТЕЦЬ Ю.Я.

 

     

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату комітету М.Андріуца, Я.Глиняна, Л.Блищик, С.Самойленко, П.Селецький.

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.     Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (щодо дострокового припинення повноважень членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення), (реєстр. № 2829 від 17.04.2013 р., внесений народними депутатами України М. Томенком, М. Княжицьким, І. Мірошниченком).

2.     Проект Постанови про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних засобів масової інформації при Верховній Раді України (щодо допуску до будинків Верховної Ради України), (реєстр. № 2040а від 16.05.2013 р., внесений народними депутатами України Л.Оробець, А.Пишним та іншими).

3.     Проект Постанови про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (реєстр. № 2252а від 06.06.2013 р., внесений народними депутатами України Ю.Дерев'янком, М. Томенком, І. Геращенко, Ю. Мірошниченком).

4.     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність до Закону України «Про всеукраїнський референдум» (реєстр. № 2402 від 26.02.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

5.     Проект Закону про заборону фінансових пірамід в Україні, (реєстр. № 2700 від 03.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

6.     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони проявів сексизму у рекламі (реєстр. № 2028а від 16.05.2013 р., внесений народними депутатами України І. Бережною, К.Бондарєвим, А.Лабунською, О. Ляшком).

7.     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного перегляду громадянами програм універсальної програмної послуги (реєстр. №2086а від 21.05.2013 р., внесений народними депутатами України О. Бондаренко, Р. Рауповим).

8.     Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо доступу засобів масової інформації до засідань комітетів Верховної Ради України), (реєстр. № 2153а від 27.05.2013 р., внесений народним депутатом України П.Різаненком).

 

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (щодо дострокового припинення повноважень членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення), (реєстр. № 2829 від 17.04.2013 р., внесений народними депутатами України М. Томенком, М. Княжицьким, І. Мірошниченком).

 

Виступили: О.БОНДАРЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО, О.КОНДРАТЮК, М.БАГРАЄВ  

        

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (щодо дострокового припинення повноважень членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення), (реєстр. № 2829 від 17.04.2013 р., внесений народними депутатами України М. Томенком, М. Княжицьким, І. Мірошниченком). комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект Про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (щодо дострокового припинення повноважень членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення) прийняти за основу.

 

Голосували:  «за»- 7

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 1

 

         Рішення прийнято.

 

 

 Слухали: 2. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Постанови про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних засобів масової інформації при Верховній Раді України (щодо допуску до будинків Верховної Ради України), (реєстр. № 2040а від 16.05.2013 р., внесений народними депутатами України Л.Оробець, А.Пишним та іншими).

 

Виступили: О.БОНДАРЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО, О.КОНДРАТЮК, О.АБДУЛЛІН, Р. РАУПОВ

 

Вирішили:

Розглянувши проект Постанови про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних засобів масової інформації при Верховній Раді України (щодо допуску до будинків Верховної Ради України), реєстр. № 2040а від 16.05.2013 р., внесений народними депутатами України Л.Оробець, А.Пишним та іншими, комітет вирішив:

 

         рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Постанови Верховної Ради України Про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (щодо допуску журналістів, технічних працівників засобів масової інформації до будинків Верховної Ради України) відхилити.

         визначити доповідачем від Комітету з питань свободи слова та інформації під час розгляду проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України Томенка Миколу Володимировича.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Постанови про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (реєстр. № 2252а від 06.06.2013 р., внесений народними депутатами України Ю.Дерев'янком, М. Томенком, І. Геращенко, Ю. Мірошниченком).

 

Виступили: І.МІРОШНИЧЕНКО, М.БАГРАЄВ, О.БОНДАРЕНКО, О.ГОЛУБ, О.АБДУЛЛІН, Р. РАУПОВ

 

Вирішили:

Розглянувши проект Постанови про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (реєстр. № 2252а від 06.06.2013 р., внесений народними депутатами України Ю.Дерев'янком, М. Томенком, І. Геращенко, Ю. Мірошниченком), комітет вирішив:

         рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Постанови Верховної Ради України «Про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України» прийняти за основу.

         визначити доповідачем від Комітету з питань свободи слова та інформації під час розгляду проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України Томенка Миколу Володимировича.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію голови підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету Р.Раупова про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність до Закону України «Про всеукраїнський референдум» (реєстр. № 2402 від 26.02.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

Виступили: М.ТОМЕНКО, О.БОНДАРЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО, О.ГОЛУБ, О.АБДУЛЛІН, М.БАГРАЄВ, О.КОНДРАТЮК

 

Після обговорення проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність до Закону України «Про всеукраїнський референдум» на розгляд комітету було внесено дві пропозиції.

Перша пропозиція голови підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету Р.Раупова підтримати законопроект, друга пропозиція заступника Голови комітету І.Мірошниченка відхилити зазначений законопроект.

 

Вирішили:

 

Голова комітету М.Томенко поставив на голосування 1 пропозицію Р.Раупова

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність до Закону України «Про всеукраїнський референдум», комітет вирішив:

 

запропонувати Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

Голосували:  «за»- 4

                       «проти» – 4

                       «утримались» - 0

 

         Рішення не прийнято.

 

 

Голова Комітету М.Томенко поставив на голосування 2 пропозицію І.Мірошниченка про відхилення законопроекту.

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність до Закону України «Про всеукраїнський референдум», комітет вирішив:

 

запропонувати Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект відхилити.

 

Голосували:  «за»- 4

                       «проти» – 4

                       «утримались» - 0

 

         Рішення не прийнято.

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про заборону фінансових пірамід в Україні (реєстр. № 2700 від 03.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

Виступили: М.ТОМЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО, О.АБДУЛЛІН, Р.РАУПОВ, О.ГОЛУБ

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про заборону фінансових пірамід в Україні, комітет вирішив:

 

запропонувати Комітету з питань фінансів і банківської діяльності рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про заборону фінансових пірамід в Україні прийняти за основу.

 

Голосували:  «за»- 5

                       «проти» – 3

                       «утримались» - 0

 

         Рішення  прийнято.

 

 

 

Слухали: 6. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони проявів сексизму у рекламі (реєстр. № 2028а від 16.05.2013 р., внесений народними депутатами України І. Бережною, К.Бондарєвим, А.Лабунською, О. Ляшком).

 

Виступили: М.ТОМЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО, О.АБДУЛЛІН, Р.РАУПОВ, О.ГОЛУБ, О.БОНДАРЕНКО, О.ГОЛУБ

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони проявів сексизму у рекламі, комітет вирішив:

 

Запропонувати Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити зазначений законопроект.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 7. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Бондаренко про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного перегляду громадянами програм універсальної програмної послуги (реєстр. №2086а від 21.05.2013 р., внесений народними депутатами України О. Бондаренко, Р. Рауповим).

 

Виступили: М.ТОМЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО, О.АБДУЛЛІН, Р.РАУПОВ, О.ГОЛУБ, М.БАГРАЄВ

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного перегляду громадянами програм універсальної програмної послуги, комітет вирішив:

 

Запропонувати Комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 8. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо доступу засобів масової інформації до засідань комітетів Верховної Ради України), реєстр. № 2153а від 27.05.2013 р., внесений народним депутатом України П.Різаненком.

 

Виступили:  О.БОНДАРЕНКО, І.МІРОШНИЧЕНКО, О.АБДУЛЛІН, Р.РАУПОВ, О.ГОЛУБ

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо доступу засобів масової інформації до засідань комітетів Верховної Ради України), реєстр. № 2153а від 27.05.2013 р., внесений народним депутатом України П.Різаненком., комітет вирішив:

 

         запропонувати Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Різне.

 

М.Томенко звернув увагу членів комітету, що 2 липня 2013 року о 14.30 в кімнаті № 12 по вул. М.Грушевського, 18/2 відбудеться засідання комітету на якому будуть розглядатися кандидатури на вакантну посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Водночас він додав, що 3 липня ц.р. відбудеться чергове засідання комітету.

 

 

 

 

 

 

        

Голова Комітету                                                      Микола ТОМЕНКО

 

 

 

 

Секретар Комітету                                                 Олександр ГОЛУБ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15