Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                16

 

                                                                                         18         вересня          13

 

 

 

 

      Головує:  голова комітету ТОМЕНКО М.В.

 

 

       Присутні народні депутати України: БОНДАРЕНКО О.А., ГОЛУБ О.В., РАУПОВ Р.Б., КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л., АБДУЛЛІН О.Р.,  БАГРАЄВ М.Г., СТЕЦЬ Ю.Я.

 

 

        Відсутні народні депутати України: МІРОШНИЧЕНКО І.М., КОНДРАТЮК О.К.

 

 

       На засідання запрошені: Манжосов Володимир Анатолійович – Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення України; Фартушний Микола Всеволодович – член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення України; Горлов Анатолій Федорович – головний редактор газети «Голос України»; Наливайко Олег Ігорович – Голова Національної спілки журналістів України; Остапа Світлана – журналіст Інтернет-видання «Телекритика».

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату комітету М.Андріуца, Я.Глиняна, Л.Блищик, П.Селецький, С.Самойленко.

 

 

 

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

         1.Про стан фінансування державних та комунальних ЗМІ.

         2.Пропозиції до проекту Державного бюджету України на 2014 рік.

         3. Проект Закону про відкритість використання публічних коштів (реєстр. № 2012а від 15.05.2013р., внесений народними депутатами України Л.Оробець, А.Пишним та інш.).

         4. Проект Постанови про звільнення з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Георгієвської Вікторії Володимирівни (реєстр. № 3056 від 06.08.2013р., внесений народним депутатом України І.Мірошниченком).

         5. Проект Закону про внесення змін до статті 1 Податкового кодексу України щодо визначення механізму сплати окремих платежів (реєстр. № 3093 від 15.08.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

         6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення вищими навчальними закладами на платній основі інформаційної діяльності у загальноосвітніх навчальних закладах (реєстр. № 2530 від 13.03.2013р., внесений народним депутатом України В.Нечипоренком).

         7. Проект  Закону про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо забезпечення відкритості і гласності роботи комітетів), (реєстр. № 2816 від 16.04.2013р., внесений народним депутатом України В.Наливайчеенком).

         8. Проект Закону про єдині принципи пенсійного забезпечення громадян та стипендії працівникам культури, освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення та деяким іншим категоріям осіб (реєстр. № 2250а від 06.06.2013р., внесений народними депутатами України Л.Денисовою, В.Сенченком та інш.).

         9. Різне.

 

 

Порядок денний  затверджено одноголосно.

 

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про стан фінансування державних та комунальних ЗМІ.

 

М.Томенко поінформував народних депутатів України, що комітет отримав пропозиції щодо бюджетного забезпечення від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та газети «Голос України».   Водночас він наголосив на тому, що мають надійти пропозиції від Державного комітету телебачення і радіомовлення України (Першого національного та  Національної радіокомпанії України).  

 

 

Слухали:2. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про пропозиції до проекту Державного бюджету України на 2014 рік.

 

М.Томенко повідомив, що має відбудеться презентація Державного бюджету України на 2014 рік. Він додав, що як тільки комітет отримає проект держбюджету на 2014 рік то оперативно проведе засідання та подасть до профільного комітету свої пропозиції.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про відкритість використання публічних коштів (реєстр. № 2012а від 15.05.2013р., внесений народними депутатами України Л.Оробець, А.Пишним та інш.).

 

Виступили: Р.РАУПОВ, М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.ГОЛУБ, О.АБДУЛЛІН

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону України про відкритість використання публічних коштів (реєстр. № 2012а від 15.05.2013р., внесений народними депутатами України Л.Оробець, А.Пишним та іншими), комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про відкритість використання публічних коштів прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова комітету М.Томенко запропонував членам комітету перенести розгляд проекту Постанови про звільнення з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Георгієвської Вікторії Володимирівни (реєстр. № 3056 від 06.08.2013р., внесений народним депутатом України І.Мірошниченком) на наступне засідання комітету у зв’язку з відсутністю доповідача -  І.Мірошниченка.

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Бондаренко про проект Закону про внесення змін до статті 1 Податкового кодексу України щодо визначення механізму сплати окремих платежів (реєстр. № 3093 від 15.08.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

Виступили: М.ТОМЕНКО, М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.АБДУЛЛІН, М.БАГРАЄВ

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 1 Податкового кодексу України щодо визначення механізму сплати окремих платежів (реєстр. № 3093 від 15.08.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України), комітет вирішив:

Запропонувати Комітету з питань податкової та митної політики рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення вищими навчальними закладами на платній основі інформаційної діяльності у загальноосвітніх навчальних закладах (реєстр. № 2530 від 13.03.2013р., внесений народним депутатом України В.Нечипоренком).

 

Виступили:   М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.АБДУЛЛІН, О.ГОЛУБ, Ю.СТЕЦЬ

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення вищими навчальними закладами на платній основі інформаційної діяльності у загальноосвітніх навчальних закладах (реєстр. № 2530 від 13.03.2013р., внесений народним депутатом України В.Нечипоренком), комітет вирішив:

запропонувати Комітету з питань науки і освіти рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект відхилити.

 

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 6. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект  Закону про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо забезпечення відкритості і гласності роботи комітетів), (реєстр. № 2816 від 16.04.2013р., внесений народним депутатом України В.Наливайченком).

 

Виступили:  Р.РАУПОВ, М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.ГОЛУБ, О.АБДУЛЛІН, Ю.СТЕЦЬ

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо забезпечення відкритості і гласності роботи комітетів), (реєстр. № 2816 від 16.04.2013р., внесений народним депутатом України В.Наливайчеенком), комітет вирішив:

Запропонувати Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України за результатами розгляну у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 7. Слухали інформацію голови підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету Р.Раупова про проект Закону про єдині принципи пенсійного забезпечення громадян та стипендії працівникам культури, освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення та деяким іншим категоріям осіб (реєстр. № 2250а від 06.06.2013р., внесений народними депутатами України Л.Денисовою, В.Сенченком та інш.).

 

Виступили: О.БОНДАРЕНКО, М.ТОМЕНКО, М.КНЯЖИЦЬКИЙ,  О.ГОЛУБ, О.АБДУЛЛІН, М.БАГРАЄВ

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про єдині принципи пенсійного забезпечення громадян та стипендії працівникам культури, освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення та деяким іншим категоріям осіб (реєстр. № 2250а від 06.06.2013р., внесений народними депутатами України Л.Денисовою, В.Сенченком та інш.), комітет вирішив:     

Запропонувати Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

Голосували:  «за»- 6

                       «проти» – 1

                       «утримались» - 1

 

         Рішення прийнято.

 

Стенограма засідання комітету додається.

 

 

Голова Комітету                                                      Микола ТОМЕНКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                 Олександр ГОЛУБ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15