Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                18

 

                                                                                          9         жовтня          13

 

 

      Головує:  голова комітету ТОМЕНКО М.В.

 

 

       Присутні народні депутати України: БОНДАРЕНКО О.А., ГОЛУБ О.В., КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л., АБДУЛЛІН О.Р., МІРОШНИЧЕНКО І.М., КОНДРАТЮК О.К.

 

 

        Відсутні народні депутати України: РАУПОВ Р.Б. (відрядження), СТЕЦЬ Ю.Я. (лікарняний), БАГРАЄВ М.Г.

 

 

       На засідання запрошені:; Остапа Світлана – журналіст Інтернет-видання «Телекритика».

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату комітету М.Андріуца, Я.Глиняна, Л.Блищик, П.Селецький, С.Самойленко.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

         1. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення поняття «спеціалізовані видання» та усунення протиріч між окремими положеннями Закону), (реєстр. № 0941 від 12.12.2012р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, М.Баграєвим).

         2. Проект Постанови про звільнення з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Георгієвської Вікторії Володимирівни (реєстр. № 3056 від 06.08.2013р., внесений народним депутатом України І.Мірошниченком).

3.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку інформування населення про результати роботи органів внутрішніх справ та прокуратури (реєстр. № 2288 від 13.02.2013р., внесений народним депутатом України О.Онищенком).

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони ліцензування та цензурування інформації, що розповсюджується мережею Інтернет (реєстр. № 2046а від 17.05.2013р., внесений народними депутатами України О.Турчиновим, Р.Лук’янчуком).

5. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності" щодо забезпечення оприлюднення інформації про закупівлі (реєстр. № 2313а від 18.06.2013р., внесений народними депутатами України О.Мирним, І.Мірошниченком, М.Головком).

         6. Різне.

 

Порядок денний  затверджено одноголосно.

 

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення поняття «спеціалізовані видання» та усунення протиріч між окремими положеннями Закону), (реєстр. № 0941 від 12.12.2012р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, М.Баграєвим).

 

 

Виступили:  М.ТОМЕНКО, О.ГОЛУБ, О.АБДУЛЛІН

 

Вирішили:

 

Розглянувши підготовлену до другого читання порівняльну таблицю до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення поняття «спеціалізовані видання», комітет вирішив:

 

1. Поправку першу народного депутата України О.Кондратюк – врахувати частков

                            Рішення прийнято одноголосно

 

         поправку другу народного депутата України О.Кондратюк - врахувати

                            Рішення прийнято одноголосно

 

         поправку третю народного депутата України О.Кондратюк - врахувати

                            Рішення прийнято одноголосно

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України ухвалити законопроект у  другому читанні та в цілому.

 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали:2. Слухали інформацію заступника голови комітету І.Мірошниченка про доопрацьований проект Постанови про звільнення з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Георгієвської Вікторії Володимирівни (реєстр. № 3056 від 06.10.2013р., внесений народним депутатом України І.Мірошниченком).

 

Після обговорення члени комітету запропонували дочекатися відповіді від Національного агентства України з питань державної служби, запросити на засідання Комітету В.Георгієвську та ухвалити відповідне рішення.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку інформування населення про результати роботи органів внутрішніх справ та прокуратури (реєстр. № 2288 від 13.02.2013р., внесений народним депутатом України О.Онищенком).

 

Виступили:  О.БОНДАРЕНКО, О.АБДУЛЛІН

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку інформування населення про результати роботи органів внутрішніх справ та прокуратури (реєстр. № 2288 від 13.02.2013р., внесений народним депутатом України О.Оніщенком), комітет вирішив:

 

направити Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності висновок з пропозицією рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект направити автору на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію голови підкомітету з питань телебачення і радіомовлення М.Княжицького про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони ліцензування та цензурування інформації, що розповсюджується мережею Інтернет (реєстр. № 2046а від 17.05.2013р., внесений народними депутатами України О.Турчиновим, Р.Лук’янчуком).

 

Виступили: М.ТОМЕНКО, О.БОНДАРЕНКО, О.АБДУЛЛІН

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони ліцензування та цензурування інформації, що розповсюджується мережею Інтернет (реєстр. № 2046а від 17.05.2013р., внесений народними депутатами України О.Турчиновим, Р.Лук’янчуком), комітет вирішив:

 

направити Комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій висновок з пропозицією рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект направити автору на доопрацювання.

 

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію заступника голови комітету І.Мірошниченка про Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності" щодо забезпечення оприлюднення інформації про закупівлі (реєстр. № 2313а від 18.06.2013р., внесений народними депутатами України О.Мирним, І.Мірошниченком, М.Головком).

 

Виступили:   М.ТОМЕНКО, О.БОНДАРЕНКО, О.КОНДРАТЮК

 

Вирішили:

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності" щодо забезпечення оприлюднення інформації про закупівлі (реєстр. № 2313а від 18.06.2013р., внесений народними депутатами України О.Мирним, І.Мірошниченком, М.Головком), комітет вирішив:

направити Комітету з питань економічної політики висновок з пропозицією рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності» (щодо забезпечення оприлюднення інформації про закупівлі прийняти за основу).

 

         Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Різне.

 

М.КНЯЖИЦЬКИЙ нагадав членам комітету, що на минулій сесії було прийнято рішення про проведення комітетських слухань на тему «Застосування в Україні Європейської конвенції про транскордонне телебачення та виконання обов’язків, що випливають із її ратифікації» та в плані роботи комітету на третю сесію заплановано проведення конференції на тему: «Європейські стандарти надання послуг транскордонного мовлення та свобода отримання та передачі інформації в Україні: законодавчий аспект».

Після обговорення питання голова комітету М.Томенко запропонував народним депутатам України – членам комітету провести 4 грудня ц.р. конференцію на тему: «Європейські стандарти надання послуг транскордонного мовлення та свобода отримання та передачі інформації в Україні: законодавчий аспект».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Присутня на засідання комітету журналіст Інтернет-видання «Телекритика» Світлана Остапа звернулась до членів комітету із заявою від імені учасників руху «Стоп цензурі!» та представників громадських організацій щодо спроби тиску на виконавчого директора Інституту Масової Інформації Оксану Романюк, а саме, порушення конфіденційності її особистих даних, протиправне втручання в системи інформаційних технологій (власний комп’ютер журналістки).

Члени комітету вирішили звернутися до Міністерства внутрішніх справ України та до Генеральної прокуратури України з проханням провести службове розслідування та виявити всіх причетних до спроби тиску на журналістку, а також вжити відповідних заходів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Стенограма засідання комітету додається.

 

 

Голова Комітету                                                      Микола ТОМЕНКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                 Олександр ГОЛУБ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15