Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                25

 

                                                                                         5           лютого           14

     

 

Головує:  голова комітету ТОМЕНКО М.В.

 

 

       Присутні народні депутати України: КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л., КОНДРАТЮК О.К., РАУПОВ Р.Б., АБДУЛЛІН О.Р., БАГРАЄВ М.Г.

 

 

        Відсутні народні депутати України:  БОНДАРЕНКО О.А., ГОЛУБ О.В.,

СТЕЦЬ Ю.Я., МІРОШНИЧЕНКО І.М.

 

 

       На засідання запрошені: Шевченко Тарас Сергійович – директор Інституту медіа права; Остапа Світлана - журналіст Інтернет-видання «Телекритика».

 

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату комітету М.Андріуца, Л.Блищик, П.Селецький, Я.Глиняна, С.Самойленко.

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Проект Постанови Верховної Ради України про відшкодування витрат працівникам ЗМІ які постраждали під час висвітлення подій 29 листопада – 2 грудня 2013 року (реєстр. № 3759 від 16.12.2013р., внесений народними депутатами України Ю.Стецем, П.Порошенком, О.Кондратюк, І.Геращенко).

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо вимог висвітлення обов’язкової інформації в рекламі), (реєстр. № 2459а від 02.07.2013р., внесений народним депутатом України О.Бригинцем).

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо обмеження реклами (реєстр. № 3347 від 02.10.2013р., внесений народним депутатом України Л.Миримським).                                                                                                        

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів (реєстр. № 4013 від 24.01.2014р., внесений народним депутатом України В.Карпунцовим).

         5. Проект Закону про організації, які отримують фінансування з-за кордону (реєстр. № 4041 від 28.01.2014р., внесений народним депутатом України В.Колесниченком).

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо поліпшення інвестиційної привабливості ринку телекомунікацій України), (реєстр. № 2573а від 11.07.2013р., внесений народним депутатом України А.Кінахом).

         7. Різне.

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів (реєстр.         № 4013 від 24.01.2014р., внесений народним депутатом України В.Карпунцовим).

 

Виступили:  М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.АБДУЛЛІН

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів, комітет вирішив:

 

запропонувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали:2. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про організації, які отримують фінансування з-за кордону (реєстр. № 4041 від 28.01.2014р., внесений народним депутатом України В.Колесниченком).

Виступили:  Р.РАУПОВ, Т.ШЕВЧЕНКО

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про організації, які отримують фінансування з-за кордону, комітет вирішив:

 

запропонувати Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про організації, які отримують фінансування з-за кордону відхилити як такий, що суперечить концепції Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також не відповідає його меті та не враховує сферу дії Закону.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали:3. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо вимог висвітлення обов’язкової інформації в рекламі), (реєстр. № 2459а від 02.07.2013р., внесений народним депутатом України О.Бригинцем).

 

Виступили:   М.ТОМЕНКО, О.АБДУЛЛІН

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо вимог висвітлення обов’язкової інформації в рекламі), комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали:4. Слухали інформацію голови підкомітету О.Кондратюк про Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо обмеження реклами (реєстр. № 3347 від 02.10.2013р., внесений народним депутатом України Л.Миримським).

 

Виступили:   М.ТОМЕНКО, М.БАГРАЄВ

 

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо обмеження реклами, комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали:5. Слухали інформацію голови підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету Р.Раупова про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо поліпшення інвестиційної привабливості ринку телекомунікацій України), (реєстр. № 2573а від 11.07.2013р., внесений народним депутатом України А.Кінахом).

 

Виступили:   О.КОНДРАТЮК, М.ТОМЕНКО

 

Вирішили:

 

Запропонувати Комітету з питань транспорту і зв’язку рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Проект Постанови Верховної Ради України про відшкодування витрат працівникам ЗМІ які постраждали під час висвітлення подій 29 листопада – 2 грудня 2013 року (реєстр. № 3759 від 16.12.2013р., внесений народними депутатами України Ю.Стецем, П.Порошенком, О.Кондратюк, І.Геращенко) не розглядався у зв’язку з відсутністю доповідача - народного депутата України Ю.Стеця.

 

 

 

Різне.

 

М.Томенко повідомив, що до парламенту надійшов Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2013 рік. Він запропонував членам комітету ознайомитися зі Звітом Нацради та розглянути його на засіданні комітету 19 лютого ц.р. 

 

М.Томенко поінформував членів комітету, що на прохання керівника проекту Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» Ольги Седової конференція «Європейські стандарти надання послуг транскордонного мовлення та свобода отримання і передачі інформації: законодавчий аспект», яка була запланована на 19 лютого ц.р., переноситься на невизначений термін.

 

 

О.Кондратюк запропонувала на наступне засідання комітету запросити представників Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України та заслухати їх звіт про хід розслідування побиття журналістів під час висвітлення подій на вул. Грушевського. Голова комітету М.Томенко підтримав пропозицію О.Кондратюк та повідомив, що на засіданні комітету    19 лютого ц.р. першим питанням буде розглядатися інформація про результати моніторингу щодо перешкоджання працівникам ЗМІ у виконанні службових обов’язків під час висвітлення «Євромайданів» у м.Києві.

 

         Стенограма засідання комітету додається.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      Микола ТОМЕНКО

 

 

 

 

 

 

Секретар Комітету                                                 Олександр ГОЛУБ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15