Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                31

 

                                                                                         19          червня         14

     

 

Головує:  голова комітету ТОМЕНКО М.В.

 

       Присутні народні депутати України: КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л., КОНДРАТЮК О.К., СТЕЦЬ Ю.Я., ЧОРНА Г.М., КРУТІЙ В.І., АБДУЛЛІН О.Р.

 

        Відсутні народні депутати України:  БОНДАРЕНКО О.А.,  ГОЛУБ О.В., БАГРАЄВ М.Г.

 

       На засідання запрошені: Остапа Світлана - журналіст Інтернет-видання «Телекритика».

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко; головні консультанти секретаріату комітету Я.Глиняна, М.Андріуца, Л.Блищик, С.Самойленко.

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Проект Постанови про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади (реєстр. № 4109а від 18.06.2014р., внесений народними депутатами України О.Мирним, І.Мірошниченком, Р.Кушулинським).

2. Проект Закону про внесення доповнень до Цивільного кодексу України (щодо гарантування права фізичної особи на доступ до Інтернету), (реєстр. № 4715 від 16.04.2014р., внесений народним депутатом України О.Фельдманом).

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо підзвітності перед населенням), (реєстр. № 4594 від 27.03.2014р., внесений народним депутатом України А.Табаловим).

         4. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо права споживачів на фото- і відеозйомку у місцях продажу товарів), (реєстр. № 3698 від 27.11.2013р., внесений народним депутатом України О.Фельдманом).

5. Проект Постанови «Про заборону політичної реклами Митного союзу в Україні як такої, що носить антидержавний характер, суперечить Конституції України та законодавству України» (реєстр. № 2376 від 22.02.2013р., внесений народним депутатом України В.Яворівським), про доручення Голови Верховної Ради України О.Турчинова від 19.05.2014р. та висновок Комітету з питань правової політики.

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Постанови про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади (реєстр. № 4109а від 18.06.2014р., внесений народними депутатами України О.Мирним, І.Мірошниченком, Р.Кушулинським).

 

Виступили: О.АБДУЛЛІН, М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.КОНДРАТЮК, Ю.СТЕЦЬ, Г.ЧОРНА, В.КРУТІЙ

 

Вирішили:

 

розглянувши проект Постанови про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади (реєстр. № 4109а від 18.06.2014р., внесений народними депутатами України О.Мирним, І.Мірошниченком, Р.Кушулинським), комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Постанови про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади прийняти за основу та в цілому.

  

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення доповнень до Цивільного кодексу України (щодо гарантування права фізичної особи на доступ до Інтернету), (реєстр. № 4715 від 16.04.2014р., внесений народним депутатом України О.Фельдманом).

 

Виступили: О.АБДУЛЛІН, М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.КОНДРАТЮК, Ю.СТЕЦЬ, Г.ЧОРНА, В.КРУТІЙ

 

 

 

Вирішили:

 

розглянувши проект Закону про внесення доповнень до Цивільного кодексу України (щодо гарантування права фізичної особи на доступ до Інтернету), (реєстр. № 4715 від 16.04.2014р., внесений народним депутатом України О.Фельдманом), комітет вирішив:

 запропонувати Комітету з питань правової політики рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення доповнень до Цивільного кодексу України (щодо гарантування права фізичної особи на доступ до Інтернету) прийняти за основу.

 

Голосували:  «за»- 0

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 7

 

Рішення не прийнято.

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо підзвітності перед населенням), (реєстр. № 4594 від 27.03.2014р., внесений народним депутатом України А.Табаловим).

 

Виступили: О.АБДУЛЛІН, М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.КОНДРАТЮК, Ю.СТЕЦЬ, Г.ЧОРНА, В.КРУТІЙ

 

Вирішили:

 

розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо підзвітності перед населенням), (реєстр. № 4594 від 27.03.2014р., внесений народним депутатом України А.Табаловим), комітет вирішив:

 

запропонувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо підзвітності перед населенням).

 

Голосували:  «за»- 0

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 7

 

Рішення не прийнято.

 

Слухали: 4. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо права споживачів на фото- і відеозйомку у місцях продажу товарів), (реєстр. № 3698 від 27.11.2013р., внесений народним депутатом України О.Фельдманом).

 

Виступили: О.АБДУЛЛІН, М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.КОНДРАТЮК, Ю.СТЕЦЬ, Г.ЧОРНА

 

Вирішили:

 

розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо права споживачів на фото- і відеозйомку у місцях продажу товарів), (реєстр. № 3698 від 27.11.2013р., внесений народним депутатом України О.Фельдманом), комітет вирішив:

запропонувати Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо права споживачів на фото- і відеозйомку у місцях продажу товарів) прийняти за основу.

 

Голосували:  «за»- 0

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 7

 

Рішення не прийнято.

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови підкомітету з питань реклами О.Кондратюк про проект Постанови «Про заборону політичної реклами Митного союзу в Україні як такої, що носить антидержавний характер, суперечить Конституції України та законодавству України» (реєстр. № 2376 від 22.02.2013р., внесений народним депутатом України В.Яворівським), про  доручення Голови Верховної Ради України О.Турчинова від 1905.2014р. та висновок Комітету з питань правової політики.

 

Виступили: О.АБДУЛЛІН, М.КНЯЖИЦЬКИЙ, М.ТОМЕНКО, Ю.СТЕЦЬ

 

Вирішили:

 

розглянувши висновок Комітету з питань правової політики щодо проекту Постанови «Про заборону політичної реклами Митного союзу в Україні як такої, що носить антидержавний характер, суперечить Конституції України та законодавству України» (реєстр. № 2376 від 22.02.2013р., внесений народним депутатом України В.Яворівським) та відповідне доручення Голови Верховної Ради України О.Турчинова від 19.05.2014р., комітет вирішив:

 

з урахуванням висновків Комітету з питань правової політики і Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України рекомендувати Голові Верховної Ради України О.Турчинову проект Постанови «Про заборону політичної реклами Митного союзу в Україні як такої, що носить антидержавний характер, суперечить Конституції України та законодавству України» повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Голосували:  «за»- 5

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 2

 

Рішення прийнято.

 

 

Голова Комітету                                                      Микола ТОМЕНКО

 

Секретар Комітету                                                 Олександр ГОЛУБ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15